DSC08651На засіданні постійної комісії з питань бюджету та фінансів Житомирської обласної ради депутати погодили 11 обласних програм. Зокрема, підтримали виділення коштів на створення геопорталу містобудівного кадастру (у рамках Програми соціально-економічного розвитку), роботу якого презентував заступник директора департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Віктор Мединський. 

Геопортал міститиме інформацію про громади області у єдиному вікні: транспортні магістралі, мережі, сільське господарство, лісові насадження, туристичні об’єкти тощо. Члени комісії з питань бюджету зауважили, щоб департамент налагодив співпрацю із громадами у контексті навчання фахівців та пошуку шляхів співфінансування проєкту. Перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко закликав долучитися місцевих депутатів до формування геоінформаційної системи регіону.

«Усі громади хочуть інвестицій. А інвестор має бачити картину вцілому: що є у цієї громади, які ресурси та можливості», - сказав депутат обласної ради Костянтин Черпицький.

Одноголосно депутати погодили виділення коштів на реконструкцію Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні, підтримали проєкти Програми охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2018-2022 роки.

Окремо розглядали питання програм, сформованих департаментом культури, молоді та спорту облдержадміністрації. Із третьої спроби доповідачі надали інформацію у належному вигляді, до якої майже не було зауважень з боку депутатів. На розгляд були внесені 7 обласних програм, зокрема, щодо молодіжної політики, спорту, туризму та збереження культурної спадщини. Участь у засіданні комісії з питань бюджету взяли представники фізкультурно-спортивних товариств області. Депутат Микола Григорович повідомив, що, починаючи з 2016 р., спостерігається динаміка збільшення фінансування спортивної галузі області. І додав, що механізм розподілу коштів між спортивними школами та організаціями має бути більш прозорим та відкритим. З-поміж інших програм, депутати проголосували за фінансування на 50% від кошторису (це 45 млн грн), сформованого облдержадміністрацією, обласної комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2024 роки.

«Депутати зацікавлені детально розібратись у програмах, які подає облдержадміністрація, і тим самим допомогти отримати необхідне фінансування. Така ретельна підготовка до роботи у комісіях свідчить не про блокування роботи, а про співпрацю і бажання вислухати усі сторони. Маємо знати конкретику по кожному пункту, які нагальні проблеми галузей та шляхи вирішення», - звернулася до присутніх депутат обласної ради Наталія Рибак.

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485

DSC08485