Заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма зустрівся з італійською делегацією31 травня заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма разом із керівниками медичних закладів області зустрівся з італійською делегацією на чолі з президентом фонду «Надія України» («Hope Ukraine”) Марко Тосоном.

У склад делегації увійшли працівники, волонтери фонду та журналісти. Також серед гостей був перший віцепрезидент "Клубу мерів" Олександр Мазурчак.

Ініціаторкою зустрічі стала співзасновниця «Благодійного фонду «Чисте Полісся» Катерина Бабічева, яка активно співпрацює з фондом "Надія України" для залучення гуманітарної допомоги в область.

Благодійний фонд «Чисте Полісся» - це неприбуткова організація, яка співпрацює з міжнародними та українськими партнерами. Благодійний фонд активно допомагає медичним закладам області обладнанням, ліками, медичними виробами. Також робота фонду спрямована у наступних напрямках: допомога дитячим закладам, гуманітарна допомога громадам області та пряма допомога жертвам війни.

На зустрічі були присутні медична директорка КНП Обласний перинатальний центр» ЖОР Олена Астрейко, генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» ЖОР Богдан Леськів, головний лікар КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» ЖОР Юрій Довгополий, головний лікар КНП «Госпіталь ветеранів війни» ЖОР Павло Журбенко.

Керівники медичних закладів розповіли гостям про свою роботу під час війни та потреби у медичному обладнанні.

За підсумками розмови було вирішено, що медичні установи направлять відповідні листи з описом потреб, які будуть розглянуті фондом «Надія України».

Делегація з Італії також відвідала КНП "Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради, де директорка закладу показала гостям резервне підвальне приміщення для безпечного перебування пацієнток та новонароджених діток, яке було облаштоване після авіаудару 1 березня.

Заступник голови Житомирської обласної ради подякував гостям за візит, а також всьому італійському народу та Уряду Італії за підтримку та допомогу Україні під час війни:

«Ми щиро дякуємо італійському Уряду за гуманітарну допомогу та військове спорядження. Дякуємо всім громадянам Італії за волонтерську підтримку, за те, що відкрили свої серця і свої оселі для наших вимушених переселенців. Ми завжди памʼятатимемо тих, хто протягнув нам руку допомоги».

Під кінець зустрічі присутні висловили вдячність за конструктивну розмову та сподівання на подальшу співпрацю.