Голова обласної ради Анжеліка Лабунська відвідала Міжнародний фестиваль дерунів

der01До м. Коростеня 10 вересня приїхали тисячі гостей, аби скуштувати різноманітні страви на VIII Міжнародному фестивалі дерунів. Завітала на фестиваль кулінарного мистецтва і голова обласної ради Анжеліка Лабунська та її заступник Наталія Рибак.

Цього року свято пройшло під девізом «Деруни об’єднують Україну» і вкотре підтвердило своє звання найфеєричнішої події року в місті Коростені.

З вітальними словами звернулася до організаторів та гостей фестивалю голова обласної ради Анжеліка Лабунська.

«Коростень – це перлина не тільки Житомирщини, а й всієї України. Цей захід проходить під гаслом «Дерун єднає Україну», і у древлянській столиці  зібралися люди з різних куточків України, аби об’єднати країну. Ми зможемо насолодитися стравами, які приготують гості з Львівської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Сумської областей, а також з різних районів Житомирщини. Це ще раз підтверджує, що ми справжні українці, і ми любимо свою країну. Від усього депутатського корпусу я вітаю з цим святом і бажаю, щоб цей фестиваль з року в рік все більше розширював свої кордони», - сказала Анжеліка Лабунська.

Очільник депутатського корпусу нагородила мера Коростеня Володимира Москаленка Грамотою Житомирської обласної ради за багаторічну сумлінну працю в органах місцевого самоврядування, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток м. Коростеня та усієї Житомирщини.

Під час свята, як і усі попередні роки, Володимир Москаленко провів свій майстер-клас з випікання дерунів.

Також на фестивалі проводились конкурси, за результатами яких були визначені переможці у різних номінаціях, і різноманітні дерунярські лотереї.

Родзинкою фестивалю став благодійний аукціон, під час якого було продано костюм, у якому Президент Міжнародного фестивалю дерунів Володимир Москаленко впродовж 7 років проводив майстер-класи та лопатку, з якої і розпочалося випікання дерунів.

Упродовж всього свята розважали гостей учасники «Дизель Студії» та український гурт «Тік».

Варто додати, що цього року на приготування дерунів кухарям знадобилося 35 тонн картоплі.

der2

der3

der4

der5

der6

der7

der10

der8

der9

der11

der12

der1

der13

der14

der15

der16

der17

der18

der19

der20

der21

der22

der23

Прес-служба обласної ради