У Житомирському обласному центрі крові відбулась презентація оновленого меню для донорів

109665919 1188580984829231 8584975684362026812 nУ Житомирському обласному центрі крові 14 липня відбулась презентація оновленого меню для донорів.

Як повідомила менеджер із зв’язків з громадськістю обласного центру крові Єлизавета Армєєва, за ініціативою працівників комунального закладу корисні для здоров’я натуральні мобільні перекуси підготував та презентував відомий український кухар, учасник телепрограми «МастерШеф» Олег Ковальчук.

«В мобільних перекусах на 100 % натуральні складові – горіхи, фрукти, різноманітне насіння, ягода «годжі», мед та ін. Я їх поєдную в снеках і можна видавати їх як перекус. Запропоновані снеки мають найважливіші поживні речовини для дітей від 3-х років та дорослих», - розповів кухар.

Директор Центру крові Анатолій Чугрієв зазначив, що таке харчування потрібне, щоб поповнити запаси енергії після здачі крові.

«У нашому центрі крові така презентація вперше.  Ми довго розмірковували, як правильно збалансувати ті витрати, які несе донор під час здавання крові та її компонентів. Ми хочемо змінити підхід, щоби донорство було добровільним, щоби була мотивація для людей, і водночас користь для донора, для відновлення його здоров’я після донації», - наголосив керівник закладу.

Запропонована продукція  буде розглянута керівництвом комунального закладу як один із варіантів компенсації харчування донорів крові, для відновлення організму та заохочення донорів крові.

Нагадаємо, що Житомирський обласний центр крові закликає людей, які перехворіли на COVID-19, ставати донорами.

Пресслужба обласної ради

109665919 1188580984829231 8584975684362026811 n

109665919 1188580984829231 8584975684362026811 n

Інформаційні банери

president vru kmu vsu zt oda zhmr nac korupcia 2