Депутати Житомирської обласної ради запропонували спрямувати майже 55 млн грн на реабілітацію військовихПід головуванням заступника голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми відбулося засідання робочої групи з вивчення питання розподілу коштів обласного бюджету від відчуження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, утвореної згідно з розпорядженням начальника Житомирської обласної військової адміністрації.

Від членів робочої групи надходили різні пропозиції щодо розподілу коштів. Зокрема, однією з пропозицій було придбати житло для військовослужбовців, інша – спрямувати їх на модернізацію закладів охорони здоров’я області, де військові проходять лікування та реабілітацію.

На засіданні робочої групи директор Департаменту фінансів Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Венцель у своєму виступі зазначив, що для Житомирської області на 2023 рік з державного бюджету на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам ветеранів війни з інвалідністю внаслідок війни I-II групи та членів сімей загиблих (померлих) захисників/захисниць України передбачено 177,3 млн грн.

Також проєктом Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» на вищезазначені цілі передбачено понад 2,5 мільярда гривень, які будуть розподілені між областями після прийняття Закону та прийняття Кабінетом Міністрів України Порядку використання цих коштів.

Директор Департаменту соціального захисту Житомирської обласної військової адміністрації Олена Грищук проінформувала, що 93 родини загиблих захисників/захисниць України вже отримали грошові компенсації для придбання житла.

Депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький наголосив на важливості здійснення реабілітації ветеранів війни та створення для цього усіх необхідних умов. Таку ж позицію підтримали й інші члени робочої групи.

Депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак зазначив, що кошти потрібно спрямувати на модернізацію КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради, яке займається реабілітацією військовослужбовців.

Згідно з результатами засідання Житомирській обласній військовій адміністрації рекомендовано спрямувати кошти обласного бюджету від відчуження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в сумі 54 982,88 тис. грн на реконструкцію приміщень КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради, з метою створення центру реабілітації для військових.