У Житомирі вшанували памʼять Героїв, які загинули під час визволення міста від нацистських окупантів Сьогодні, 29 грудня, за участі керівництва області та міста відбулося урочисте покладання квітів до монумента Слави з нагоди 80-ої річниці остаточного звільнення міста Житомира від німецько-фашистських загарбників.

У заході брали участь заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, заступник Житомирського міського голови Сергій Контратюк.

Присутні хвилиною мовчання вшанували памʼять Героїв, які віддали свої життя за визволення поліської землі.

Довідково.

31 грудня 1943 року в ході Житомирсько-Бердичівської операції 1943-1944 років місто Житомир остаточно було звільнено від німецько-фашистських загарбників. Понад 70 тисяч воїнів віддали своє життя за визволення нашого краю. Визволення Житомирщини розпочалося у листопаді 1943 року. Першими були визволені селища Брусилів та Корнин Попільнянського району, залізнична станція Ірша Радомишльського району, селище Черняхів, залізнична станція Станишівка Житомирського району.