Відбулось засідання робочої групи з вирішення проблемних питань діяльності субʼєктів малого підприємництва Сьогодні, 24 травня, під головуванням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка відбулось засідання робочої групи з вирішення проблемних питань діяльності субʼєктів малого підприємства, у якому взяв участь депутат Житомирської обласної ради, голова депутатської групи «Захист малого та середнього бізнесу» Руслан Годований.

Під час засідання було порушено ряд проблемних питань, які цікавлять бізнес. Зокрема, про збереження спрощеної системи оподаткування, перегляд ініціативи щодо застосування до всіх платників спрощеної системи оподаткування обовʼязкової реєстрації платниками ПДВ у разі досягнення підприємцем порогу в 1 млн грн річного обороту, необхідність розробки та ухвалення нового, сучасного Закону про реєстрацію розрахункових операцій.

«Наразі в Україні зареєстровано 2 млн ФОПів, які платять податки та створюють робочі місця. За вісім останніх років надходження від ФОПів до бюджету зросли у 24 рази. Це свідчить про те, що малий бізнес допомагає тримати економічний фронт, забезпечує мільйони українських родин, і є рушійною силою економіки країни», — зазначив депутат Житомирської обласної ради Руслан Годований.

Він також додав, що сучасна законодавча база малого підприємництва має забезпечувати умови для підвищення ефективності бізнесу. Законодавчий курс повинен сприяти його побудові, а прийняття нормативно-правових актів має обов’язково обговорюватися з представниками бізнесу для врахування пропозицій.

За підсумками наради було прийнято рішення направити лист-звернення від підприємців Житомирської області до органів виконавчої та законодавчої влади України з ініціативою розглянути запропоновані пропозиції з питань податкового законодавства, розробити на національному рівні нову систему оподаткування з врахуванням найкращих світових практик та нових цифрових можливостей, а також забезпечити широке обговорення з бізнесом перед прийняттям важливих нормативно-правових актів.