Житомирський академічний ансамбль танцю «Сонечко» відзначив 50-річчя27 травня на сцені Житомирського українського академічного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги відбувся святковий концерт з нагоди 50-річчя одного з найкращих танцювальних колективів України – Житомирського академічного ансамблю танцю «Сонечко».

Колектив та засновників ансамблю – Михайла та Тетяну Гузун зі знаменною датою прийшли привітати заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, депутати Житомирської обласної ради, заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, начальник Управління культури та туризму Житомирської ОВА Анатолій Душко, випускники та шанувальники.

Від імені керівництва та депутатського корпусу Житомирської обласної ради Володимир Ширма привітав ансамбль з визначною датою та подякував за популяризацію українського хореографічного мистецтва.

«Вже пів століття «Сонечко» зачаровує жителів Житомирщини свою танцювальною майстерністю та популяризує українське хореографічне мистецтво за межами України. Дякуємо за збереження народних танців, за їхній розвиток на сучасній сцені. Дякуємо за мистецтво, яке завжди сповнює душу гордістю за українську націю та надихає на Перемогу. Бажаємо колективу успіхів та нових здобутків. Сяйте й надалі на усіх танцювальних аренах!»,- наголосив Володимир Ширма.

Творче подружжя Михайла та Тетяни Гузун, яке заснувало ансамбль «Сонечко» у 1973 році, присвятило все своє життя хореографії та вихованню юних талантів. Колектив ансамблю неодноразово ставав лауреатом, дипломантом та переможцем багатьох міжнародних фестивалів. Виборов перше місце на II Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені Павла Вірського. Брав участь у проведенні майстер-класів для хореографів Канади, Польщі, Румунії. Постійно бере участь у концертних програмах, присвячених визначним  подіям та датам,  які проводяться в Житомирській області та Києві.