У Житомирі відбулась Всеукраїнська акція «Голоси дітей», присвячена памʼяті українських дітей, чиї життя забрала війна4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року. У світі 4 червня це також Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії.

За ініціативи Першої леді України Олени Зеленської у цей день започатковане щорічне проведення акції «Голоси дітей».

Сьогодні маленьких українців, які загинули через злочинні дії країни-агресора, вшанували у міському сквері на Замковій горі.

До вшанування, зокрема, долучилися заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступником Юрієм Денисовцем, начальник Управління культури та туризму Житомирської ОВА Анатолій Душко, перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська, а також громадськість, ЗМІ.

Присутні пов'язали на дерево дзвіночки, що символізують душі загиблих дітей, та вшанували хвилиною мовчання їхню памʼять.

«Від початку повномасштабного вторгнення ворог регулярно вбиває та калічить українських дітей, незаконно вивозить їх у росію або на тимчасово окуповані території. Робить все, аби знищити нашу націю. Злочини не повинні зійти агресору з рук. Кожен, хто коїть зло проти людяності має бути притягнутий до відповідальності. Бережемо світлу памʼять про кожного маленького янгола України»,– зазначив Володимир Ширма.

Довідково.
З 2014 року через війну росії проти України загинуло щонайменше 790 дітей. Внаслідок повномасштабної збройної агресії рф в Україні постраждали більше ніж 1919 дітей. За офіційними даними, станом на 4 червня 2024 року загинула 551 дитина, понад 1368 дітей зазнали поранень. На Житомирщині через російську агресію загинуло 3 дітей, 12 отримали поранення.

Памʼятаємо…