Відбулось засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності12 червня в обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності, під час якої депутати розглянули 14 питань порядку денного. Комісію очолює депутат Олег Скидан.

Участь у роботі комісії брали заступник голови обласної ради Володимир Ширма, заступник начальника Житомирської ОВА Олександр Федько.

На засіданні члени комісії проаналізували Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування, та погодили на виконання цього Закону відповідні проєкти рішень про внесення змін до Регламенту та Положень про постійні комісії обласної ради VIII скликання.

Також комісія розглянула подання громадської організації «Молодіжний інтеграційний центр» щодо присудження премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування Дмитру Ткачуку - заступнику голови обласної координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання Житомирської ОВА, голові громадської організації «Молодіжний інтеграційний центр». Члени комісії підтримали  кандидатуру  Дмитра Ткачука для присудження премії  за активне сприяння розвитку місцевого самоврядування.

Крім того, на засіданні  було обговорено та підтримано внесення на розгляд сесії низки звернень депутатів обласної ради до центральної влади. Також на комісії депутати підтримали проєкт рішення «Про Кодекс етичної поведінки депутатів Житомирської обласної ради».