У Житомирі відбувся культурно-духовний благодійний Пантелеймонівський захід «Під Покровом Святого Пантелеймона: на честь військових та цивільних медиків»26 червня у Житомирі відбувся культурно-духовний благодійний Пантелеймонівський захід «Під Покровом Святого Пантелеймона: на честь військових та цивільних медиків», під час якого відзначили претендентів та переможців регіонального відбору конкурсу Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Захід зібрав представників Поважної ради Відзнаки, Регіональної ради Житомирської області, представників влади Житомирщини, духовенства, а також медиків області, лауреатів Відзнаки минулих років і кандидатів на здобуття Відзнаки у 2024 році.

До заходу, зокрема, долучилися голова Поважної ради Відзнаки Василь Князевич, члени Поважної ради Філя Жебровська та єпископ Київсько-Житомирської дієцезії в Україні Віталій Кривицький, голова Регіональної ради Житомирської області Костянтин Косяченко, заступник начальника Житомирської ОВА Костянтин Лопушанський, керуючий справами виконавчого апарату Житомирської обласної ради Віктор Назар, депутати Житомирської обласної ради Юрій Довгополий та Павло Журбенко, єпископ Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ Паїсій.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять медиків Житомирщини, які загинули під час виконання своїх обов’язків, а також усіх, хто віддав своє життя за Україну.

Під час заходу 10 медичних працівників Житомирщини отримали дипломи та Почесні грамоти голови Поважної ради Василя Князевича. Серед нагороджених – двоє медиків, які здобули перемогу у регіональному відборі на здобуття "Ордену Святого Пантелеймона": заступник медичного директора з розвитку та інновацій ТОВ «МЕДІБОР» Віктор Борщівський в номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором» (серед цивільних медиків) та лікар-анестезіолог Максим Морозько в номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором» (серед військових медиків).

Урочиста церемонія нагородження "Орденом Святого Пантелеймона" відбудеться 27 липня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Довідково: Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров'я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров'я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості. «Орден Святого Пантелеймона» присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.