У Житомирі відкрили пам'ятник Івану СльотіСьогодні, 2 липня, у Житомирі відбулося урочисте відкриття пам'ятника народному артисту України, композитору, художньому керівнику і головному диригенту Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» у 1970 - 2014 роках, автору численних поетичних та музичних збірок, Почесному громадянину міста Житомира – Івану Михайловичу Сльоті. Автор пам'ятника – скульптор Дмитро Войтович.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступник Юрій Денисовець, секретар Житомирської міської ради Галина Шиманська, заслужена артистка України, дружина митця Валентина Сльота, духовенство та громадськість.

Виступаючи перед присутніми, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма зазначив, що відкриття пам'ятника Івану Сльоті у Житомирі – це знаменна подія. Це вираження вдячності та пошани за його неоціненний внесок у національну музичну спадщину. Він також наголосив, що видатний митець був патріотом своєї країни.

«Особисто знаючи Івана Михайловича, можу сказати, що він був не лише талановитою особистістю, але й чудовою світлою людиною та справжнім патріотом своєї Батьківщини. Його мудрість і щирість залишили глибокий слід у серцях тих, хто мав честь з ним працювати і спілкувався. Вся його творчість сповнена любові до рідної землі, рідного краю та людей. Його пісні, що стали народними, й досі надихають, дарують радість та об'єднують», - зазначив Володимир Ширма.

У церемонії відкриття пам'ятника великому митцю взяли участь також творчі колективи Житомирщини, Київщини та Черкащини, які спільно виконали легендарну пісню Івана Сльоти «А льон цвіте».

Також під час урочистостей відбулося й освячення пам'ятника, яке здійснив настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко.