Житомирська обласна рада ухвалила низку важливих рішень на 21-й сесії26 вересня відбулася 21-ша сесія Житомирської обласної ради восьмого скликання, на якій депутати розглянули 46 питань, що охоплювали різні сфери життєдіяльності області. Засідання пройшло під головуванням першого заступника голови обласної ради Олега Дзюбенка.

Участь у роботі сесії взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступники, керівники структурних підрозділів Житомирської ОВА, представники виконавчого апарату обласної ради та правоохоронних органів.

На початку засідання хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих захисників України та заступника голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми.

Після цього відбулося урочисте вручення нагород. Почесне звання «Заслужений працівник культури України» присвоєно Гаммі Людмилі Петрівні, директорці Звягельського  музею родини Косачів-Драгоманових. Почесною відзнакою начальника Житомирської обласної військової адміністрації «За заслуги»  нагороджено Панасюка Юрія Олександровича,  начальника Житомирського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Житомирської обласної ради.

Далі депутати перейшли до розгляду сесійних питань. Третина з них стосувалась галузі охорони здоров’я. Зокрема, депутати підтримали питання про наглядові ради закладів охорони здоров’я, які перебувають у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Житомирської області. Ці ради забезпечуватимуть прозорість діяльності керівників закладів, захист прав пацієнтів і медичного персоналу, а також підвищення якості медичних послуг. Більшу частину складу наглядових рад мають становити незалежні члени, що обиратимуться за конкурсом. Також було ухвалено положення про преміювання керівників комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я області для стимулювання їхньої роботи. Крім того, внесено зміни до контрактів з керівниками низки медичних закладів.

Значну увагу депутати приділили питанням комунальної власності. Зокрема, було внесено зміни до статутних документів комунальних некомерційних підприємств обласної ради, до Переліків першого та другого типу оренди, а також затверджено технічну документацію із землеустрою. Управління комунальною власністю залишається на постійному контролі депутатів, оскільки це важливий аспект ефективного розвитку регіону.

Крім того, депутати надали дозвіл на розроблення проєктів землеустрою для облаштування інженерних споруд уздовж державного кордону, що сприятиме зміцненню його безпеки в межах Житомирської області.

На завершення сесії перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко подякував депутатам за конструктивну і злагоджену роботу, підкресливши важливість спільних зусиль для розвитку регіону.

ФОТОЗВІТ СЕСІЇ