Інформація
про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради
на п’ятій сесії обласної ради восьмого скликання

Депутатами обласної ради на п’ятій сесії обласної ради восьмого скликання на адресу посадових осіб було внесено один депутатський запит.

На запит депутата Парфентієвої Т.М. щодо відповідності амбулаторії первинної медичної допомоги у с. Сінгури Житомирського району Житомирської області маломобільним групам населення відповідь надав голова Житомирської обласної державної адміністрації Бунечко В.І.

Будівництво в області нових амбулаторій у рамках ініціативи з розвитку сільської медицини, у тому числі амбулаторії у с. Сінгури, здійснювалось за проєктом, розробленим відповідно до спільних методичних рекомендацій Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства охорони здоров’я України та Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, які містять перелік вимог щодо забезпечення безперешкодного доступу до об’єктів людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Цей проєкт пройшов обов’язкову експертизу, за результатами якої отримано позитивний експертний звіт.

При цьому, відповідно до Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності», і проєктувальник, і відповідальні експерти проєкту несуть відповідальність за передачу замовнику будівництва проєктної документації, розробленої з порушенням вимог законодавства, будівельних норм та державних стандартів і правил, у тому числі за нестворення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

У даний час будівельні роботи на об’єкті завершуються та усуваються виявлені в процесі будівництва недоліки, у тому числі невідповідність вимогам інклюзивності.