trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

П’ята сесія                                                                                      VIІI скликання

від                           №

Про затвердження проєкту
землеустрою та надання
земельної ділянки
в оренду ТОВ «Сілі-Кор»

Відповідно до ст. ст. 8, 79-1, 93, 122, 123, 124, 134, 149, 156, 157, 207 Земельного кодексу України, ст. 58 Лісового кодексу України, ст. ст. 22, 50 Закону України «Про землеустрій», ст. ст. 4, 16 Закону України «Про оренду землі», ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 № 385-р, розглянувши звернення товариства з обмеженою відповідальністю «Сілі-Кор» від 11.05.2021 № 11-1/05/21, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів від                      , з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села від                       , з питань комунальної власності та майнових відносин від                         , обласна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Сілі-Кор» загальною площею 32,2000 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов'язані з користуванням надрами на території Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.
  1. Вилучити з постійного користування дочірнього підприємства «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради земельну ділянку площею 32,2000 га (кадастровий    номер 1822587900:19:000:0202) та передати її в оренду із зміною цільового призначення товариству з обмеженою відповідальністю «Сілі-Кор» на строк дії спеціального дозволу на користування надрами від 10.12.2009 № 5066 до 10.12.2029 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов'язані з користуванням надрами, з правом вирубування дерев і чагарників та використання у визначеному законодавством порядку заготовленої при цьому деревини відповідним комунальним лісогосподарським підприємством.
  1. Віднести земельну ділянку лісогосподарського призначення з кадастровим номером 1822587900:19:000:0202 до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.
  1. Встановити річну орендну плату за користування вказаною земельною ділянкою у розмірі 3 відсотків від її нормативної грошової оцінки.
  1. Уповноважити голову Житомирської обласної ради укласти договір оренди землі з товариством з обмеженою відповідальністю «Сілі-Кор» у встановленому законодавством порядку.
  1. Товариству з обмеженою відповідальністю «Сілі-Кор» забезпечити:

         6.1. Відшкодування відповідно до вимог законодавства втрат лісогосподарського виробництва та збитків, що будуть завдані дочірньому підприємству «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради внаслідок вилучення земельної ділянки для потреб, не пов’язаних із лісогосподарським виробництвом.

         6.2. Надання Житомирській обласній раді нормативної грошової оцінки земельної ділянки, зазначеної у пункті 2 цього рішення, затвердженої чинним рішенням органу місцевого самоврядування.

         6.3. Укладення з Житомирською обласною радою договору оренди земельної ділянки, зазначеної у пункті 2 цього рішення.

         6.4. Проведення державної реєстрації права користування земельною ділянкою на умовах оренди у встановленому законодавством порядку.

         6.5. Виконання обов’язків землекористувача, передбачених статтею 96 Земельного кодексу України.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин.

Голова обласної ради                                                                        В.І. Федоренко

Розробник проєкту рішення:
виконавчий апарат Житомирської обласної ради.
Відповідальна особа: Ходаківський О.О.  – консультант відділу
з питань управління об’єктами спільної власності
та майнових відносин управління майном, 43-21-56.