01 700x550Клініко-діагностична лабораторія Житомирського обласного онкологічного диспансеру надає можливість пацієнтам пройти повний цикл лабораторних обстежень. Для цього лабораторія забезпечена всім необхідним обладнанням, зокрема оснащена сучасними автоматичними та напівавтоматичними аналізаторами.

В умовах пандемії Covid-19 лікарям онкодиспансеру вкрай важливо перевірити пацієнтів, яких передбачається госпіталізувати для проведення лікування, на відсутність коронавірусної інфекції. Тому з липня минулого року введено в експлуатацію обладнання задля виявлення  коронавірусу у пацієнтів – ІФА-аналізатор. Це перш за все безпека інших хворих, які вже проходять лікування, та всього медичного персоналу онкодиспансеру.

Як розповів медичний директор закладу Тарас Волков, в онкології на даний момент єдиний метод, який використовується для діагностики пухлин на ранніх стадіях, – це аналіз на онкомаркери. Також даний аналіз використовують для моніторингу та відстеження ходу лікування самого захворювання. Так лікарям можна зрозуміти зростає пухлина чи ні, є чи немає метастазів, а після лікування стежать за станом усього організму і дивляться, щоби пухлина не повернулась.

«Задля проведення цих та інших аналізів і обстежень для клініко-діагностичної лабораторії Житомирського онкодиспансеру придбано сучасний імунохемілюмінесцентний аналізатор вартістю понад 900 тис. грн, який проводить до 180 тестів на годину. Придбане обладнання можна порівняти з «космічним кораблем» — він сучасний і дає змогу отримувати найякісніші результати», – зазначив медичний директор закладу Тарас Волков.

Окрім аналізів на онкомаркери, на цьому обладнанні можна робити тести на гормональний статус, ниркову недостатність, діабет, серцеві захворювання, анемію та діагностувати стан щитоподібної залози тощо.

«Наша клініко-діагностична лабораторія впродовж останніх років закупила все необхідне обладнання, аби проводити весь спектр лабораторних досліджень на найвищому рівні і надавати кваліфіковану медичну допомогу пацієнтам, які звернулись до спеціалістів Житомирського онкологічного диспансеру. Усі дослідження фахівці лабораторії виконують в найкоротші терміни – майже всі результати досліджень готові у день взяття біоматеріалу. «Лікарю – правильне рішення, а пацієнту – якісний результат!», – саме цим твердженням послуговуються фахівці нашої клініко-діагностичної лабораторії під час своєї роботи. Адже саме від результатів лабораторних досліджень залежить правильна постановка діагнозу хворому, подальше лікування та його ефективність», – наголошує керівник закладу Ігор Сабадаш.

Зазначимо, що лабораторні дослідження проводять 14 фахівців клініко-діагностичної лабораторії. За минулий рік ними виконано майже 200 тис. різних видів досліджень.

Записатись до лікаря-онколога можна онлайн на сайті Житомирського обласного онкодиспансеру або зателефонувати з 08-00 до 16-00 до реєстратури закладу за номерами телефонів:

+38 (0412) 43-82-92

+38 (068) 98-77-834

Запис до лікарів-онкологів ведеться тільки за наявності електронного направлення від сімейного лікаря.

За матеріалами КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

01 700x550

01 700x550