onkoКНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради є єдиним закладом охорони здоров'я області для надання повного спектру спеціалізованої висококваліфікованої медичної допомоги онкологічним хворим нашого регіону, щорічно в закладі отримують лікування близько 7 тис. онкохворих, проводяться більше 5 тис. оперативних втручань.

На сьогодні в Житомирській області на диспансерному обліку перебуває 32 690 хворих на злоякісні новоутворення, щорічно діагностується близько 4 тис. нових випадків раку, кожен рік помирає від онкологічних захворювань біля 2 тис мешканців області. За останні 10 років збільшилась на 30%, що є результатом наслідків аварії на ЧАЕС, у якій найбільше постраждала Житомирська область.

У 2020 році КНП «Житомирський обласний онкодиспансер» ЖОР заключило договір із Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на постачання медичних послуг, що збільшення фінансування та дозволило суттєво поліпшити матеріально – технічне оснащення закладу, а саме – було придбано сучасну ультразвукову діагностичну систему, цифровий мамографічний комплекс, наркозно-дихальний апарат, цифровий перетворювач для аналогових рентгенологічних систем, відеоколоноскоп, сучасне лаборотарне обладнання та інше медичне устаткування. За кошти, отримані від НСЗУ за надання медичних послуг придбані необхідні лікарські засоби та медичні вироби, які включені в Національний перелік лікарських засобів що дозволило на 90% забезпечити хворих належним лікуванням.

На сьогодні продовжується реалізації проекту «Реконструкція будівлі Житомирського обласного онкологічного диспансеру за адресою: вул. Фещенка-Чопівського, 24/4 в м. Житомирі з прибудовою». На даний час завершена термосанація будівлі із заміною всіх вікон, ремонт покрівлі, утеплення горища та фундаменту, проведена добудова 2-х поверхів поліклінічного відділення, повністю виконані внутрішні оздоблювальні роботи в приміщеннях поліклініки, приймальному відділенні, придбані нові меблі, медичне устаткування.

Житомирська область чи не єдина в Україні, де відсутнє сучасне обладнання для променевого лікування онкологічних хворих, тому постала гостра необхідність у придбанні для КНП «Житомирський облонкодиспансер» ЖОР сучасного лінійного прискорювача та комп’ютерного томографа. Застосування нових інноваційних методів променевої терапії дасть можливість проводити комплексне лікування онкологічних хворих на вищому рівні, особливо пацієнтів із метастазами та пухлинами, які неможливо видалити оперативним шляхом. Лікування з допомогою лінійного прискорювача продовжить життя багатьох хворих на роки. На теперішній час вказаного лікування потребують більше 1000 хворих, щоденно – близько 100 хворих. На сьогоднішній день в диспансері звільнено спеціальне приміщення - бункер (каньон), для встановлення лінійного прискорювача, виготовлена проектно-кошторисна документація щодо реконструкції частини радіологічного корпусу під встановлення лінійного прискорювача. На 2021 рік заплановано проведення повного комплексу будівельних робіт по реконструкції частини радіологічного корпусу та встановлення обладнання. Вартість лінійного прискорювача разом із комп’ютерним томографом та ремонтними роботами становить близько 100 млн. грн.

Інформація про КНП «Житомирський обласний онкодиспансер» Житомирської обласної ради:
Поштова адреса: 10002, м. Житомир, вул. Фещенка-Чопівського, 24/4
Телефон-факс: 43-03-91
Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Адреса офіційного веб-сайту: https://onko.zt.lic.org.ua/
Керівник: Сабадаш Ігор Іванович