inter day sport 6 квітня відзначається Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. Цей день обраний не випадково. Власне 6 квітня 1894 року у місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності.

Здоровий спосіб життя, фізична і інтелектуальна активність є запорукою нашого загального процвітання і благополуччя. Здорова нація – здорове майбутнє.

Житомирська обласна рада вітає спортсменів, тренерів, ветеранів, шанувальників спорту, всіх фахівців галузі фізичної культури і спорту та всіх прихильників фізкультурно-спортивного руху.

Бажаємо Вам здоров’я, довголіття, рішучості у досяганні своєї мети, наснаги та невичерпної енергії. Житомирщина пишається здобутками своїх спортсменів, які популяризують наш регіон на світовій спортивній арені.

Відомі спортсмени Житомирщини:

Юлія Єлістратова – українська тріатлоністка. Віце-чемпіонка світу в естафеті, призерка чемпіонатів світу з акватлону. Призерка чемпіонатів Європи в етафеті. Переможниця молодіжної першості Європи. Учасниця літніх Олімпійських ігор у Пекіні, Лондоні і Ріо-де-Жанейро. Майстер спорту України міжнародного класу.

Єгор Мартиненко – український тріатлоніст. Володар бронзової медалі на Чемпіонаті світу з акватлону, срібний чемпіон Європи з акватлону та естафети мікс, має бронзову медаль Кубку світу з триатлону. У загальному підсумку, Єгор Мартиненко вже підкорив 17 подіумів різних світових і європейських змагань, є багатократним чемпіоном і призером України.

Руслан Маліновський – український футболіст, атакувальний півзахисник збірної України та італійської «Аталанти». Його вважають найперспективнішим молодим українським футболістом за версією UEFA.

Олександр Зінченко – український футболіст, півзахисник і лівий захисник англійського «Манчестер Сіті». Наймолодший капітан Збірної України в офіційних матчах і третій за всю історію.

Володимир Демчук – чемпіон світу з кікбоксингу, майстер спорту України міжнародного класу.

Анна Сезько – срібна призерка Чемпіонату Європи з боксу.

Довідково.

На території Житомирщини функціонують 12 закладів спорту обласної ради:

  1. Комунальний заклад «Волейбольний клуб»
  2. Комунальний заклад «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності»
  3. Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа з боротьби
  4. Житомирський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт»
  5. Житомирська обласна дитячо-юнацька спортивна школа осіб з інвалідністю
  6. Житомирська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики
  7. Комунальний заклад позашкільної освіти «Житомирська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Юність»
  8. Комунальний заклад позашкільної освіти «Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард»
  9. Обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Динамовець»
  10. «Обласна дитячо-юнацька спортивна школа з хокею на траві»
  11. Дитячо-юнацька спортивна школа
  12. Житомирська дитячо-юнацька спортивна  школа з футболу «Полісся»

Упродовж минулого року на Житомирщині проведено 138 навчально-тренувальних зборів, 53 чемпіонатів області з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Проведено чемпіонат України з сучасного п’ятиборства серед ветеранів, Кубок України з веслування на човнах «Дракон», Етап Кубку України з раллі «Раллі Столиця», Всеукраїнські змагання зі спортивної аеробіки, чемпіонат України з хокею на траві серед молодших вікових груп, фінал Кубку України з волейболу.