День Європи у Житомирі

Сьогодні, 9 травня, Україна відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу. Нова дата свята затверджена Указом Президента України від 08.05.2023 №266/2023 «Про День Європи».

З нагоди Дня Європи у Житомирі відбувся флешмоб «Єдність у різноманітті» за участі керівництва обласної військової адміністрації, обласної ради та представників європейських спільнот, що проживають в області.

Довідково. Історія появи свята.

У країнах Євросоюзу День Європи як символ єдності та миру на континенті відзначають 9 травня. Цю дату затвердили у 1985-му році на саміті Європейської ради в Мілані, оскільки 9-го травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман запропонував створити нову форму організації держав у Європі у вигляді "наднаціональної спільноти". Метою такої спільности, за словами французького урядовця, було створення механізму попередження воєн, щоб їх не лише "не можна було уявити, а й вони були неможливими". У своїй декларації він наголошував, що економічна співпраця допоможе підвищити стандарти життя та стане першим кроком до об’єднаної Європи. Тому 9 травня вважається днем народження Європейського Союзу.

День Європи у Житомирі

День Європи у Житомирі

День Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у ЖитомиріДень Європи у Житомирі