Володимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняСьогодні, 8 травня, в Україні відзначається День пам'яті і примирення з метою вшанування пам'яті кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

Друга світова війна була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, з них - понад 8 мільйонів українців.

Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

8 травня у Житомирі керівництво області та міста урочистим покладанням квітів до памʼятних знаків вшанувало подвиг та пам'ять тих, хто боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

Участь у заходах взяли заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, начальник Управління культури та туризму ОВА Анатолій Душко, начальник ГУНП у Житомирській області Олег Трачук, представники виконавчого апарату Житомирської обласної ради, структурних підрозділів ОВА, Житомирської міської ради, громадськість, ЗМІ.

Присутні поклали квіти до памʼятного знаку «Жертвам фашизму» та до Вічного вогню біля Монумента Слави, а також хвилиною мовчання вшанували памʼять усіх жертв Другої світової війни.

Вічна памʼять загиблим!
Честь і слава живим Героям!

За посиланням діє сайт Українського інституту національної пам’яті, присвячений Другій світовій війні. Він містить інформацію про ключові події, постаті, карти, інфографіку, фотогалерею, відеоролики, електронні видання та інші проєкти про Другу світову війну.

Володимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примирення

Володимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примиренняВолодимир Ширма взяв участь у заходах з нагоди Дня пам'яті і примирення