16 сесія обласної ради восьмого скликання розпочала свою роботу У сесійній залі зареєстровано 43 депутати. На розгляд сесії обласної ради винесено 50 питань, які були опрацьовані  постійними комісіями та затверджені на засіданні Погоджувальної ради.

Перелік питань для розгляду на 16 сесії обласної ради восьмого скликання 

1. Про дострокове припинення повноважень депутата Житомирської обласної ради VIII скликання Развадовського В.Й. 

2. Про дострокове припинення повноважень депутата Житомирської обласної ради VIII скликання Савченка О.І. 

3. Про порушення клопотання щодо  присудження Премії Верховної Ради України. 

4. Про проведення оцінювання корупційних ризиків у діяльності Житомирської обласної ради. 

5. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 №13, зі змінами. («Про Регламент обласної ради VIII скликання», зі змінами) 

6. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 10.01.2008 № 417 «Про Почесну відзнаку «За заслуги перед Житомирщиною». 

7. Про Положення про офіційні вебсайти Житомирської обласної ради у мережі «Інтернет». 

8. Про встановлення надбавки  Сечіну Р.С. 

9. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 10.09.2015 № 1606, зі змінами. 

(«Про надання згоди на передачу закладів та установ у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами) 

Питання комунальної власності: 

10. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 27.05.2021 № 130 «Про Переліки першого типу об’єктів оренди комунальної власності», зі змінами. 

11. Про розподіл орендної плати. 

12. Про Порядок використання коштів, отриманих від розподілу орендної плати. 

13. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 27.04.2023 № 541. («Про припинення шляхом реорганізації та прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти) 

14. Про затвердження передавального акта комунального підприємства «Фольклорний ансамбль національного обряду «Родослав» Житомирської обласної ради. 

15. Про надання дозволу на списання медичного обладнання. 

16. Про надання дозволу на списання автотранспортних засобів. 

17. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна. 

18. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна. 

19. Про передачу рухомого та нерухомого майна. 

20. Про надання згоди на передачу цілісного майнового комплексу у державну власність. 

21. Про внесення змін у контракт від 04.11.2021 з директором комунальної установи «Новоборівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради. 

22. Про переукладення контракту з Івасенко Г.М. 

23. Про переукладення контракту з Українцем Л.М. 

24. Про переукладення контракту з Руденькою Т.М. 

25. Про переукладення контракту з Корбутом О.В. 

26. Про переукладення контракту з Лавренюком В.А. 

27. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Житомирської обласної ради. 

28. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Звягельського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради. 

29. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради. 

30. Про укладення договору суперфіцію. 

31. Про укладання договорів суперфіцію. 

32. Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання земельних ділянок у постійне користування. 

33. Про надання  дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. 

34. Про затвердження проєктів  землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання їх у постійне користування ДП «Пулинський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс»  Житомирської обласної ради. 

35. Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання їх у постійне користування ДП «Коростишівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс»  Житомирської обласної ради. 

36. Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання їх у постійне користування ДП «Романівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс»  Житомирської обласної ради.

37. Про припинення права постійного користування земельною ділянкою та передачу у комунальну власність. 

38. Про надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок уздовж державного кордону. 

39. Про надання дозволу на розроблення  технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки. 

40. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки. 

41. Про надання  дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок ДП «Коростишівський лісгосп АПК» ЖОКАП «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради. 

42. Про Порядок укладення договору про встановлення земельного сервітуту щодо земельної ділянки (її частини) спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області. 

43. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 16.12.2021 № 352 «Про Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області», зі змінами. 

44. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 25.06.2020 № 1963 «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації», зі змінами (приміщення готелю «Україна» за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 3). 

45. Про приватизацію шляхом продажу на аукціоні комплексу будівель. 

46. Про затвердження розпоряджень голови Житомирської обласної ради. 

47. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність. 

48. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації  «Мисливсько-рибальський клуб «Шлях». 

49. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 19.03.2015 № 1473 «Про надання у користування мисливських угідь державному підприємству «Баранівське лісомисливське господарство» та від 28.05.2015 № 1554 «Про надання у користування мисливських угідь». 

50. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.