У Житомирі відзначили 117-у річницю від дня народження Сергія Корольова12 січня весь світ традиційно вшановує пам’ять геніального конструктора, основоположника практичної космонавтики Сергія Павловича Корольова, який у 1907 році народився у Житомирі.

Сьогодні у Житомирі пам'ять видатного українського вченого вшанували покладанням квітів до пам’ятника С.П.Корольову та до бюста біля Національного музею космонавтики. Затим урочистості продовжилися у самому музеї.

Участь у заходах взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступниками, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, депутатка Житомирської обласної ради Людмила Кицак, начальник Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова Олександр Левченко, представники виконавчого апарату Житомирської обласної ради, керівники структурних підрозділів Житомирської ОВА та міськради, громадськість, ЗМІ.

У своєму вітальному слові Володимир Ширма зазначив, що Сергій Павлович Корольов  був однією з найвеличніших постатей ХХІ століття, гордістю нашої області та всієї України, він здійснив споконвічну мрію людства – піднятися до зірок. Він був та завжди залишатиметься справжнім українцем, батьком української космонавтики. Також Володимир Васильович закликав докладати максимум зусиль, аби наступні покоління достеменно знали про Сергія Корольова та його досягнення.

Під час заходу Володимир Ширма відзначив Подякою голови Житомирської обласної ради Жежеру Наталію Василівну, провідного наукового спеціаліста відділу обліку музейних цінностей Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи, високу громадянську свідомість та з нагоди 60-річчя з Дня народження.

Також з нагоди 117-ї річниці з дня народження Сергія Корольова, сьогодні у Національному музеї космонавтики  відбулося підписання Меморандуму між Музеєм та Управлінням культури Житомирської міської ради.

Відповідно до умов якого Сторони зобов'язуються співпрацювати в напрямку культурної, творчої, науково-дослідної, туристичної сфер та взаємного обміну інформаційного досвіду з метою поліпшення туристичних послуг Житомирської міської територіальної громади; спільно організовувати заходи, спрямовані на культурний та туристичний розвиток сторін.

 Довідково.

Сергій Павлович Корольов – український вчений, який запустив першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі та завдяки якому було здійснено перший політ і вихід людини в космос. Свій перший планер Корольов спроектував у 17 років.