У Житомирі до 35-ої річниці виведення військ з Афганістану вшанували пам'ять полеглих воїнів-інтернаціоналістів та військовослужбовців російсько-української війниСьогодні, 15 лютого, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ої річниці виведення військ з Афганістану в обласному центрі вшанували воїнів-інтернаціоналістів та нинішніх захисників і захисниць України.

Данину памʼяті полеглим Героям віддали представники обласної та міської влади, ветерани, військовослужбовці, духовенство, громадськість та ЗМІ.

В урочистостях взяли участь заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, депутати Житомирської обласної ради, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступники Юрій Денисовець та Віктор Градівський, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, представники виконавчого апарату Житомирської обласної ради, структурних підрозділів ОВА, Житомирської міської ради.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до памʼятного знаку «Чорний тюльпан» присутні вшанували пам'ять усіх українських бійців, які загинули під час Афганської війни та в інших країнах світу.

Також учасники урочистостей поклали квіти до пам'ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» та запалили лампадки, віддавши данину памʼяті оборонцям України, що загинули у боях з російськими загарбниками.

«Сьогодні ми схиляємо голови у жалобі перед світлою пам'яттю українських воїнів, які загинули на Афганській війні та в інших країнах світу. Ми висловлюємо слова щирої поваги тим, хто пройшов через випробування війною та став взірцем мужності й відваги. Подвиг воїнів-афганців — приклад патріотизму для усіх, хто нині боронить Україну від російських загарбників. Він назавжди у нашій пам'яті, його вшановуватимуть й прийдешні покоління. Вічна слава та шана Героям!», - зазначив Володимир Ширма.