Володимир Ширма взяв участь у регіональній конференції «Стратегічне планування: від затвердженого документа до успішного впровадження»Сьогодні, 7 травня, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма долучився до підсумкової конференції «Стратегічне планування: від затвердженого документа до успішного впровадження» за участі громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Також у конференції брала участь директорка Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Наталія Арендарчук.

11 громад із Житомирської області (Гришковецька, Любарська, Малинська, Миропільська, Народицька, Овруцька, Тетерівська, Хорошівська, Червоненська, Черняхівська, Чуднівська) спільно з експертами  ГО «Ендшпіль» за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» майже рік  працювали над стратегічним плануванням.

Сьогодні учасники проєкту разом з експертами обговорили ключові аспекти забезпечення сталості стратегічного курсу громад області та представили результати й висновки з розробки стратегій.

Проєкт «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей» стартував у липні 2023 року. У ньому взяли участь 28 громад зі всієї України.

Проєкт націлений на:

- забезпечення ОВА та ОМС у Житомирській, Рівненській і Полтавській областях стратегічних документів для 28 громад;

- виявлення та залучення можливостей місцевого економічного розвитку;

- визначення напрямів підвищення конкурентоздатності громад у стратегічній перспективі;

- надання пропозицій щодо напрямів та можливостей ефективного використання людського потенціалу громад і розбудови соціального капіталу громад;

- сприяння сталому розвиткові громад завдяки реалізації стратегічної екологічної оцінки документів стратегічного розвитку;

- заохочення механізмів участі та регулювання серед приватних і державних зацікавлених сторін, що створює можливості для спільного розроблення та впровадження документів стратегічного планування на місцевому рівні.

Володимир Ширма зазначив, що громади є відповідальними перед своїми мешканцями за формування комфортного та безпечного середовища. Щоб цього досягти потрібно планувати розвиток та простір. Це потребує знаннь і бажання рухатись вперед. Вміння розробляти стратегічні документи та стратегічні плани сприяють сталому економічному розвитку громад та відкриттю нових можливостей. Це підвищує ефективність системи органів місцевого самоврядування та покращує рівень життя людей. Він також подякував Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та громадській організації «Ендшпіль» за можливість розвитку громад.