Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта – рішення обласної ради від 17.03.11 №102 “Про затвердження Типового договору суборенди майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сул, селищ, міст області”

 

Вид та назва регуляторного акта: рішення обласної ради від 17.03.11 №102 “Про затвердження Типового договору суборенди майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сул, селищ, міст області”

Назва виконавця заходів з відстеження: відділ з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради.

Цілі прийняття акта:

  • Виокремлення в окремий регуляторний акт рішення обласної ради про затвердження типового договору суборенди майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  • Збільшення надходжень до обласного бюджету.
  • Упорядкування використання комунального майна, що надано в оренду і перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  • Врахування інтересів орендарів.
  • Забезпечення інтересів територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Строк виконання заходів: з 02.03.15 по 01.04.15.

Тип відстеження: періодичне.

Методи одержання результатів відстеження: фактичні.

Кількісні та якісні значення показників результативності:

Кількість договорів суборенди за 2014 рік становила 18, що на 2 (або 0,9%) договори суборенди більше, ніж у 2013 році (16). Разом з тим,  зросла і загальна площа переданих в суборенду приміщень: у 2014 році цей показник становив 644,05 кв. м., а у 2013 році – 439,33 кв. м, що на 204,72 кв. м  або на 32% більше.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей: Враховуючи те, що з моменту прийняття даного регуляторного акту та протягом його дії не змінювались норми чинного законодавства, що регулюють питання укладення господарських договорів щодо оренди нерухомого державного та комунального майна, а також відсутність оскаржень умов договорів суборенди нерухомого майна з боку орендарів, даний регуляторний акт не потребує перегляду.

Заступник голови обласної ради                                                      Р.М. Годований