Депутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресі

Депутати Житомирської обласної ради - Людмила Кицак, Алла Мусевич, Володимир Кропивницький брали участь у роботі XV Європейського економічного конгресу, що проходив у м. Катовіце (Польща) 24-26 квітня.

Однією із найважливіших тем цьогорічного Конгресу стала повоєнна відбудова України.

До роботи заходу долучилися учасники з різних держав, серед яких спікери з політики, бізнесу, місцевого самоврядування, міжнародних організацій. Україна була представлена 4 областями: Житомирською, Вінницькою, Чернівецькою та Львівською. Під час роботи Конгресу відбулось 168 дискусійних панелей.

«XV Європейський економічний конгрес − місце, де стратегічно визначається економічний міжнародний напрям розвитку регіону, знайомляться з інвесторами, визначаються ключові стратегічні плани. Конгрес − це дискусія, яка визначає стратегію розвитку економіки Євросоюзу. Україна сьогодні займає важливе місце в цій дискусії. Ми − приклад економічної незламності для світу, адже Україна в стані війни тримає економіку, попри руйнацію ворогом критичної інфраструктури. Завдяки конгресу ми мали можливість говорити про Україну на весь світ, насамперед про її включення в спільну стратегію розвитку світової економіки», - прокоментувала мету візиту делегації з Житомирщини Людмила Кицак, депутатка Житомирської обласної ради.

XV Європейський економічний конгрес був урочисто відкритий сесією під назвою «Нова європейська економіка в новому світі», під час якої експерти обговорили роль, можливості та тактику Європи в контексті глобальної економічної ситуації. Важливою темою стала Україна. Учасники панелі зосередили увагу на її майбутньому на європейській арені, а також на відбудові.

У другий день роботи XV Європейського економічного конгресу депутати обласної ради долучились до круглого столу на тему: «Роль партнерських регіонів в міжнародному партнерстві в часи господарської кризи та викликів, пов’язаних з відбудовою України». Участь в обговоренні взяли маршалок Сілезького воєводства Якуб Хелстовськи, Генеральний консул України у Кракові В’ячеслав Войнаровський, представники делегацій з України, Франції, Словаччини, Німеччини, Чехії, Великої Британії. 

"Під час дискусійної панелі пролунала єдина думка про спільне майбутнє України та Європейського союзу. Минулий рік став роком об’єднання України та ЄС, у першу чергу - з Республікою Польща. Поляки відкрили свої серця та будинки для українців. Надали нашій державі зброю та військове спорядження. За це їм велика подяка",- каже Алла Мусевич, депутатка Житомирської обласної ради.

"Під час круглого столу говорили про інформаційну, екологічну, економічну та політичну безпеку. Також було анонсовано, що в червні у Києві буде відкрито Представництво Сілезького воєводства. Крім того, за результатами обговорення вирішили провести Міжнародну конференцію з відбудови України, зокрема за участі областей-учасниць Конгресу від нашої країни. Відтак відбулася наступна зустріч українських делегацій з маршалком Сілезького воєводства, який підтвердив наміри про продовження співпраці з Україною та про перепідписання угоди про кооперацію з Житомирською областю",- додала Людмила Кицак.

Депутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресі

Депутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресі

Депутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресіДепутати обласної ради взяли участь у XV Європейському економічному конгресі