Запрошуємо жителів Житомирщини відвідати проєкт з підтримки креативних індустрій «Фабрика моди»Запрошуємо жителів Житомирщини відвідати проєкт з підтримки креативних індустрій «Фабрика моди», який реалізують «Центр сфери обслуговування м. Житомира» та «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м. Житомира» за підтримки Управління культури та туризму Житомирської ОВА.

У рамках події на вас чекатиме виставка «Містечко майстрів», тематичні аудіо-візуальні етюди, музичні виступи, дискусії та неформальне спілкування учасників.

Програма заходу передбачає виставку «Містечко майстрів» за адресою вул. Кафедральна, поруч з готелем «Reikartz», Замковий Майдан, 5/8 (організатор виставки комунальна установа «Житомирський обласний Центр народної творчості» вул. Трипільська, буд. 5, м. Житомир).

Також в рамках події пройдуть тематичні аудіо-візуальні етюди, музичні виступи, дискусії та неформальне спілкування учасників.

Захід проводиться у форматі «вільний рух» — вхід вільний.

Захід відбудеться 27 квітня, за адресою: м. Житомир, вул. Кафедральна, 3.

Зокрема програмою передбачено:

11:00 – презентація «Традиційний одяг Житомирщини:особливості крою та декорування» Надія БОРИСОВА, старший науковий співробітник відділу етнографії КУ «Житомирський краєзнавчий музей».

11:30 – тематична лекція «Українська мода як елемент деколонізації» Управління культури та туризму Житомирської ОДА; Житомирський державний університет імені Івана Франка.

11:30 –  тематична презентація «Французька лексика як складова термінів моди. Історія спідниці «фру-фру»,  викладачі та студенти навчально-наукового інституту іноземної філології Житомирського державного університету імені Івана Франка.

12:00-13:00 – Програма «ДЕФІЛЕ» за участю: ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира», Житомирського професійного ліцею сфери послуг, Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка. (Захід та програма «ДЕФІЛЕ» супроводжуватиметься музичними композиціями у виконанні викладачів та студентів Житомирського музичного фахового коледжу імені В.С. Косенка)

Тематичні локації:

«Періодичні видання в царині моди» відділ літератури з мистецтв та відділ формування фондів комунального закладу “Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича” Житомирської обласної ради;

«Ґудзик як елемент декору одягу» магазин «ЛЮДМИЛА» м. Житомир, вулиця Небесної Сотні, 16.