Українські ветерани-підприємці можуть взяти участь у мистецькому конкурсі УІК щодо випуску книжкової продукції, - МінветеранівУкраїнський інститут книги (УІК) запрошує ветеранів і ветеранок взяти участь у мистецькому конкурсі культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на випуск книжкової продукції. Подавати заявки можуть ветерани війни, як мають юридичні особи всіх форм власності або є фізичними особами-підприємцями.

Українським інститутом книги будуть підтримані культурно-мистецькі проєкти, спрямовані на випуск книжок за наступними тематичними напрямами:

  • Художні та науково-популярні твори для різних вікових категорій читачів: Історія України різних періодів у контексті боротьби за розбудову державності, суверенітету і незалежності.
  • Твори для дітей та юнацтва, спрямовані на національно-патріотичне виховання, плекання демократичних цінностей, культурного розмаїття і міжкультурного діалогу, гендерної рівності, неприпустимості насильства, розвиток лідерства, екологічної самосвідомості, відповідальності за навколишній світ, критичного мислення.
  • Художні твори, пов’язані з відзначенням подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України.

Конкурс проводитиметься у чотири етапи:

  1. Розгляд поданих на конкурс заявок та доданих до них документів комісією з організації та проведення мистецького конкурсу УІК.
  2. Розміщення інформації на вебсайті УІК про прийняті до участі в конкурсі проєкти. Онлайн-голосування по проєктах, допущених до участі в конкурсі.
  3. Експертне оцінювання проєктів, допущених до участі у цьому етапі конкурсу.
  4. Експертне оцінювання презентаційних матеріалів проєктів, допущених до участі у цьому етапі конкурсу. Визначення переможців.

Більше інформації про конкурс та його умови – за цим посиланням.

Джерело: Міністерство у справах ветеранів України