Відбулося засідання "регламентної" комісії

В обласній раді 19 квітня відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

Участь у роботі комісії взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма, заступник голови Житомирської ОВА Олександр Федько, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Віктор Назар.

У ході засідання депутати розглянули та погодили внесення на розгляд сесії проєктів рішень обласної ради про дострокове припинення повноважень депутатів Житомирської обласної ради восьмого скликання Віктора Развадовського та Олександра Савченка.

Також профільна комісія підтримала звернення депутатів обласної ради до Міністерства оборони України щодо передачі земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Чумацький Шлях, 2, з державної у комунальну власність Житомирської міської територіальної громади. За цією адресою знаходиться багатоквартирний будинок, який 8 березня 2022 року зазнав ракетного ворожого авіаудару, внаслідок чого був повністю зруйнований та став непридатним для проживання. Наразі ініціативна група, яка створена від імені мешканців, звертається до місцевих органів влади щодо сприяння у вирішенні питання відбудови будинку та передачі земельної ділянки у комунальну власність. На думку депутатів, передача земельної ділянки з державної у комунальну власність допоможе пришвидшити процес відновлення зруйнованого будинку та сприятиме благоустрою території.

Крім того, на засіданні депутати розглянули звернення громадських організацій щодо внесення на розгляд сесії обласної ради питання про заборону діяльності Української православної церкви (московського патріархату) на території Житомирської області. Голова профільної комісії Олег Скидан проінформував присутніх про те, що Житомирською обласною радою ще минулого року на дванадцятій сесії було прийнято рішення «Про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви московського патріархату. Тому підняте питання депутати взяли до відома та доручили виконавчому апарату обласної ради надіслати громадським організаціям копію рішення Житомирської обласної ради від 07.12.2022 № 442 «Про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви московського патріархату».

Відбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісіїВідбулося засідання "регламентної" комісії