Володимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики

12 квітня відзначають Всесвітній день авіації і космонавтики, Міжнародний день польоту людини в космос, День працівників ракетно-космічної галузі України.

Шістдесят два роки тому, 12 квітня 1961 року, під керівництвом нашого видатного земляка, геніального вченого, конструктора Сергія Павловича Корольова відбулася епохальна подія - політ людини у космос.

З нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики у Житомирі відбулися урочисті заходи за участі заступника голови обласної ради Володимира Ширми, начальника ОВА Віталія Бунечка та його заступника Юрія Денисовця, Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, представників виконавчого апарату Житомирської обласної ради, керівників структурних підрозділів Житомирської ОВА та міськради, представників Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, громадськості та ЗМІ.

Заходи розпочалися з покладання квітів до пам’ятника конструктору та погруддя Сергія Павловича Корольова.

У Національному музеї космонавтики ім. С.П. Корольова відбувся захід, на якому присутні мали змогу ознайомитися з новими експозиційними комплексами та виставками. Зокрема: експозиційним комплексом «Прилади запису і відтворення інформації Науково-дослідного інституту електромеханічних приладів»; презентацією виставки сучасної української символічної фотографії «Нескорені»; експозиційним комплексом Інститут електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України; експозиційним комплексом «Юрій Кондратюк»; експозиційним комплексом «АН-225 «Мрія»; експозиційним комплексом «Прапор України на орбіті»; та іншими.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих льотчиків, які віддали життя, захищаючи Україну від агресора.

Крім того, на базі музею відбулися: телеміст з Литовським музеєм етнокосмології “Сергій Корольов. Імена України в космосі”; інтерактивні уроки «Життя на орбіті. Робота у відкритому космосі», гра «Подорож Сонячною системою»; «Космічна їжа. Біологічні експерименти на МКС».

Володимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтикиВолодимир Ширма долучився до заходів з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики