У Житомирі відзначили День українського добровольця

Сьогодні, 14 березня, у Житомирі вшанували пам'ять учасників добровольчих формувань та віддали шану тим, хто добровільно взяв до рук зброю та пішов боронити рідну землю від агресора.

Участь у меморіальних заходах взяли депутати Житомирської обласної ради, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступником Юрієм Денисовецем, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, представники виконавчого апарату обласної ради, структурних підрозділів ОВА, Житомирської міської ради, військових формувань, а також духовенство, громадськість і ЗМІ.

На знак вічної пам’яті про загиблих воїнів, присутні схилили голови у хвилині мовчання. Також учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» на майдані Соборному та взяли участь у спільній молитві за упокій загиблих захисників.

Довідково. Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Загалом у боях 2014–2015 років російсько-української війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

З перших годин повномасштабного російського вторгнення сотні тисяч українців добровільно стали на захист Батьківщини - вступили до лав ЗСУ, територіальної оборони та ведуть країну до перемоги.

У Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольцяУ Житомирі відзначили День українського добровольця