У Житомирі відзначили День фізичної культури та спорту

Традиційно у другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури та спорту. Сьогодні, 9 вересня, напередодні свята у Житомирі відбулись урочистості - виставка спортивних досягнень установ, організацій, підприємств спорту обласної ради, спортивних федерацій, а також церемонія нагородження.

Участь у заході взяли заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступником Юрієм Денисовцем, начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА Сергій Козловець, працівники сфери фізичної культури та спорту, тренери, спортсмени, вихованці спортивних шкіл.

Володимир Ширма привітав спортсменів, тренерів, керівників спортивних закладів з професійним святом.

"Надзвичайно приємно, що наші спортсмени зберігають і примножують славні спортивні традиції та прославляють своїми здобутками Житомирщину та нашу державу на світових і європейських спортивних аренах. На честь їх перемог у різних куточках світу лунає Державний Гімн України та майорить національний прапор. Ми пишаємося високими результатами наших спорсменів! Ми дякуємо усім, хто працює задля їх досягнення - педагогам, тренерам, усім працівникам сфери фізичної культури та спорту Житомирщини. Бажаємо спортсменам та тренерам міцного здоров'я, наснаги, успіхів та підкорення нових спортивних висот. Нехай щастить усім, хто присвятив своє життя спорту!",- сказав Володимир Ширма.

До того ж Володимир Ширма з нагоди Дня фізичної культури та спорту вручив подяки Житомирської обласної ради кращим спортсменам та тренерам Житомирщини.

Довідково.

В області функціонує 41 дитячо-юнацька спортивна школа з яких -  2 спеціалізовані дитячо-юнацькі спортивні школи олімпійського резерву з легкої атлетики та з футболу, 1 школа вищої спортивної майстерності, 1 заклад освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання (Бердичівський ліцей-інтернат спортивного профілю ЖОР), 4 центри фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», 1 регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, 4 фізкультурно-спортивних товариства, комунальний заклад «Волейбольний клуб» ЖОР, та комунальне підприємство «Футбольний клуб Полісся» ЖМР.

Кількість вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл становить 12693 особи, тренерів-викладачів - 493. 

За перше півріччя 2022 року Спортсмени Житомирської області завоювали 2 перших місця на Дефлімпійських іграх (1 індивідуальне та 1 командне), 7 спортсменів стали призерами та чемпіонами Чемпіонатів світу, 12 спортсменів стали призерами та чемпіонами Чемпіонатів Європи.

У Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спортуУ Житомирі відзначили День фізичної культури та спорту