photo5280733329647318658КУ «Березівський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради розташований  в с. Березівка, вул. Центральна, 26, Ємільчинського району, Житомирської області.

Інтернатна установа розрахована на 207 ліжок. Обслуговує підопічних 105 осіб штатних працівників.

Підопічні забезпечені цілодобовим медичним обслуговуванням, чотирьох разовим харчуванням, норми якого виконуються на 100 %. Всі підопічні забезпечені в повному асортименті постільною білизною, одягом та взуттям, миючими засобами, засобами гігієни та реабілітації.

Кімнати, де проживають підопічні, облаштовані меблями, мають домашній затишок, чистоту. В жилих корпусах створені кімнати для гігієни жінки.

У п’яти житлових корпусах проведено ремонт дахів. Шифер замінено на метало черепицю. Проведено заміну віконних рам на пластикові, заміну тепло радіаторів. Проведено внутрішній ремонт корпусів з заміною підлоги, дверей, системи каналізації, обшивкою стін гіпсокартоном та обклеюванням їх шпалерами.  Для збереження енергоресурсів в трьох жилих корпусах зроблено утеплення стін. В виробничих приміщеннях (їдальні, медпункті, банно-пральному відділенні, котельні) –  проведено внутрішню реконструкцію з заміною покрівлі. Вікна замінені на металопластикові.

Проведено заміну опалювальної, каналізаційної та водної систем. Замінено водонапірну башню.

Побудовано власними силами капличку, яка оздоблена рушниками вишитими нашими підопічними.

Закуплено новий енергогенератор. На котельні встановлено два нові економічні котли.

Основні роботи були проведені власними силами працівників інтернату.

Підопічні у закладі займаються художньою самодіяльністю, для них закуплені художні костюми та музичний центр.

Для боротьби з Covid-19 придбано і встановлено дезінфікуючу рамку.

Крім того, в інтернат приїхала працювати лікар-гінеколог.

Для підвозу підопічних до лікарень придбано автомобіль швидкої допомоги.

На території інтернату посаджено 60 саджанців, облаштовано 7 дерев’яних альтанок, 5 гойдалок та лавочки для відпочинку підопічних.

На території інтернату працює власна пекарня, де випікають хліб та виготовляють макарони. Також заклад забезпечує підопічних консервованими та квашеними овочами власного виробництва.

Великою підмогою для життя підопічних є підсобне господарство. На 84,7 га землі вирощуються зернові та овочі. Крім того, у господарстві 32 голови ВРХ та 100 голів свиней, які утримуються за рахунок кормів власного виробництва.

Як зазначила, керівник закладу Валентина Кінзерська, в інтернаті робиться все для створення належних умов проживання  підопічних і належних умов праці для працівників. «Надалі плануємо працювати для покращення надання послуг по обслуговуванню підопічних та їхньої реабілітації», - додала вона.

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року під час робочих поїздок по громадам області Березівський психоневрологічний інтернат відвідав голова обласної ради Володимир Федоренко.

Також нагадаємо, 2 грудня 2021 року в переддень Міжнародного дня осіб з інвалідністю Березівський психоневрологічний інтернат відвідав заступник голови обласної ради Володимир Ширма.