medicinaЗа роки Незалежності медицина Житомирщини стрімко розвивалася. Створено Центр мікрохірургії ока; Центр крові; запрацювала Житомирська міська станція швидкої допомоги; завершено 16-річне будівництво консультативно-діагностичної поліклініки обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського; відкрито Центр соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю; обласний перинатальний центр; центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; сучасний кардіохірургічний центр та найсучасніший Центр вертебрології та реабілітації, на базі якого згодом запрацював Дім ветерана.

Медики області вперше провели складну операцію по стентуванню стовбура лівої вінцевої артерії, оперативне втручання на відкритому серці в умовах штучного кровообігу із зупинкою серцевої діяльності та унікальну операцію на серці – септальну абеляцію. А цього року вперше в області було проведено операцію з трансплантації нирки.

За час впровадження медичної реформи на Житомирщині вже побудували 50 амбулаторій, вони оснащені сучасними меблями та обладнанням. До кінця року загалом запрацюють 200 амбулаторій.

У зв’язку із епідемією коронавірусу відкрито ПЛР-лабораторії у Житомирі та Коростені.

1991 рік

Ровесниками Незалежності нашої держави є:

КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.

 

1992 рік

Відкрито відділення гемодіалізу обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського.

Відкрито відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні.

 

1994 рік

Створено обласний лікувально-профілактичний центр «Здоров’я».

Створено центр опіків та пластичної хірургії для дорослих і дітей в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського.

 

1995 рік

Обласна лікарня відновлювального лікування була реорганізована в обласний лікувальний центр вертебрології та реабілітації.

Обласний лікувально-профілактичний центр «Здоров’я» розпочинає випуск щотижневої обласної медичної газети «Пульс».

 

1996 рік

Створено обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом.

 

1997 рік

На базі обласного будинку дитини почав діяти обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей з малозабезпечених сімей.

 

1998 рік

Створено центр мікрохірургії ока обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, який надає цілодобову допомогу пацієнтам області з травмами органа зору та гострими захворюваннями очей.

Створено кардіоаритмологічний центр з блоком інтенсивної терапії обласної клінічної лікарні, що забезпечило надання ургентної допомоги хворим, які потребують імплантації тимчасових електрокардіостимуляторів, проведення коронаровентрикулографій, кардіоверсій у хворих з тахікардіями.

Створено центр клінічної імунології та алергології обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

 

1999 рік

Утворено Житомирський центр крові (реорганізація Житомирської та Новоград-Волинської станцій переливання крові).

 

2000 рік

Створено оториноларингологічний центр ОКЛ ім. О.Ф.Гербачевського.

 

2002 рік

З квітня 2002 року як самостійний структурний підрозділ ОКЛ почав працювати центр малоінвазивної хірургії. Розвинулись такі напрямки, як лапароскопічна хірургія, гінекологія, урологія, артроскопія тощо.

 

2003 рік

Створено обласний центр охорони здоров’я матері та дитини.

 

2004 рік

Оновлено відділення гемодіалізу обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, де було установлено 12 сучасних апаратів «штучної нирки» та систему водоочищення до них.

На базі Житомирської обласної дитячої лікарні відкрито філію кафедри дитячої хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика з курсу «Абдомінальна лапароскопічна хірургія дитячого віку».

 

2005 рік

Створено обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики як структурний підрозділ обласного медичного центру.

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського створено токсикологічний центр та центр гострої травми.

Відкрито центр реабілітації дітей з хронічною патологією у м. Бердичеві.

На базі відділення гемодіалізу обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського розпочато впровадження в практику методу постійного амбулаторного перитонеального діалізу.

 

2006 рік

На базі Новоград-Волинського міськрайТМО відкрита філія відділення гемодіалізу обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського на 5 діалізних місць.

Введена в експлуатацію Житомирська міська станція швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Проведена реконструкція кардіоаритмологічного центру з блоком інтенсивної терапії на базі обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського.

У роботу хірургів обласної дитячої лікарні впроваджено абсолютно новий метод у хірургії – електрозварювання живих м’яких тканин.

 

2007 рік

Розпочав роботу відділ полімеразно-ланцюгової реакції у складі клініко-діагностичної лабораторії обласного медичного консультативно- діагностичного центру.

 

2008 рік

Завершено 16-річне будівництво консультативно-діагностичної поліклініки обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського, потужність якої – тисяча відвідувань за зміну. У поліклініці відкрито відділення променевої діагностики, де розміщено сучасну рентгенодіагностичну систему.

Створено відділення променевої діагностики у ЦМЛ №1 м. Житомира, яке укомплектовано найсучаснішим шістнадцятизрізовим спіральним комп’ютерним томографом. Це перший томограф такого рівня в області та бюджетних організацій України.

На базі Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері та дитини відкрився центр для надання допомоги новонародженим «Колиска надії».

У Житомирському інституті медсестринства  ліцензовано новий освітній напрямок «Медицина» з підготовки фахівців з вищою освітою – магістрів за спеціальністю «Сестринська справа».

Метод електрозварювання живих м’яких тканин впроваджено в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського та обласному онкологічному диспансері.

 

2009 рік

На базі Коростенської ЦМЛ відкрито філію відділення гемодіалізу Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського.

Створено ендокринологічний центр ОКЛ, в структурі якого функціонує відділення ендокринології з центром діабетичної стопи на 45 ліжок і поліклінічне відділення.

Створено відділення рентген-ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології ОКЛ з метою впровадження в практику рентген-ендоваскулярних хірургічних методів лікування жителів області та забезпечення ефективного використання сучасного ангіографічного комплексу «Іnnova 3100».

 

2010 рік

Введено в експлуатацію центр жінки у ЦМЛ м. Бердичева (обладнано шість індивідуальних пологових залів, сучасну операційну, неонатальний блок з палатою інтенсивної терапії, 20 палат для матері й дитини). Розпочато будівництво другого пускового комплексу Брусилівської центральної районної лікарні.

 

2011 рік

Створено обласний інформаційно-аналітичний  центр медичної статистики Житомирської обласної ради.

На базі Бердичівської центральної міської лікарні відкрито філію відділення хронічного гемодіалізу обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського на 6 діалізних місць.

Відкрито відділення променевої діагностики обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського.

За підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) на базі Житомирського інституту медсестринства створено Всеукраїнський тренінговий центр з питань профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини з метою підготовки фахівців на до- та післядипломному етапах з питань ВІЛ-інфекції. Тренінговий центр оснащений сучасними технічними засобами за рахунок коштів Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) на суму 70 тис. грн.

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського впроваджений в практику циклер-асоційований автоматизований перитонеальний діаліз.

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вперше в Житомирі виконано складну операцію по стентуванню стовбура лівої вінцевої артерії в умовах рентген-операційної відділення ангіографії та інтервенційної радіології.

 

2012 рік

Відкрито другу чергу Брусилівської центральної районної лікарні. Для будівництва та введення в експлуатацію сучасного лікувального корпусу стаціонару лікарні було освоєно загалом 26 мільйонів гривень.

Введено в експлуатацію новий корпус інфекційного відділення центральної дитячої міської лікарні м. Житомира.

Відкрито Центр соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю.

Відкрито обласний перинатальний центр – сучасний лікувально-профілактичний заклад ІІІ рівня, в якому надається повний комплекс акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги, спрямованої на народження здорової дитини.

 

2013 рік

Розпочав роботу центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який надає цілодобово екстрену медичну допомогу дорослому та дитячому населенню у Житомирській області на догоспітальному етапі.

У Житомирській обласній психіатричній лікарні з’явилася спеціальна сенсорна кімната для діток з особливими потребами. Вона відіграє надзвичайно важливу роль для психоемоційного розвантаження маленьких пацієнтів та спрямування їхньої уваги на позитивні емоції.

На базі обласної консультативно-діагностичної поліклініки обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського відкрито кабінет екстракорпоральної ударно-хвильової дистанційної літотрипсії, що обладнаний апаратом літотриптором виробництва німецької фірми «Богпіег».

 

2014 рік

У поліклініці № 2 центральної міської лікарні № 1 м. Житомира започатковано електронний реєстр пацієнтів (повна заміна традиційних карток на електронні), який охоплює інформацію про 80 тисяч людей.

Житомирський обласний перинатальний центр першим в Україні відкрив двері нового симуляційно-тренінгового центру для навчання медичних працівників за курсом «Допомога у випадках післяпологових кровотеч», розробленого спеціалістами Гарвардського університету (США). Головною метою проєкту є можливість навчитися ефективно боротися з післяпологовими кровотечами.

Введено в експлуатацію сучасне лапароскопічне обладнання вартістю 3 млн 746,2 тис. грн. для проведення малоінвазивних операційних втручань дітям 0-17 років на базі обласної дитячої клінічної лікарні, де функціонує філія кафедри дитячої хірургії НМАПО ім. П.Л. Шупика.

Розроблено програму та дорожню карту реабілітації військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

 

2015 рік

На базі Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відкрито сучасний кардіохірургічний центр.

У кардіохірургічному центрі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вперше в Житомирській області проведено оперативне втручання на відкритому серці в умовах штучного кровообігу із зупинкою серцевої діяльності.

 

2016 рік

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського розпочав роботу магнітно-резонансний томограф «Achieva 1.5T» виробництва компанії «Philips».

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського відкрито спеціалізоване терапевтичне відділення для постраждалих від аварії на ЧАЕС та учасників АТО, розраховане на 40 ліжко-місць.

На базі обласного госпіталю для ветеранів війни Житомирської обласної ради у м. Бердичеві створено Центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО.

Відкрито терапевтичне відділення Ємільчинської центральної районної лікарні.

За період 2015-2016 рр. на базі кардіохірургічного центру обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського проведено 185 операцій на серці, у т.ч. 130 зі штучним кровообігом із зупинкою серця.

 

2017 рік

В обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відкрито діагностичну лабораторію та науково-практичний центр.

В обласній психіатричній лікарні № 1 відкрито оновлене дитяче психоневрологічне відділення.

Створено 8 АЗПСМ, з них 4 на базі ФАПів, 2 за рахунок реорганізації дільничних лікарень, по одній у м. Житомирі та Житомирському районі.

Відкрито сучасний комп’ютерний томограф в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського, вартість якого становила майже 12 млн грн.

Відкрито відремонтований фельдшерсько-акушерський пункт в с.Слобода-Селець Станишівської ОТГ.

В ЦМЛ№1 м. Житомира розпочато роботу приймально-діагностичного відділення, яке було створене на базі консультаційно-діагностичного та приймального відділень лікарні.

Відкрито операційний блок в Коростишівській ЦРЛ, придбано діатермокоагулятор для безкровного проведення оперативних втручань.

Відкрито відділення реперфузійного блоку інтенсивної терапії в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, що оснащене сучасним медичним обладнанням та технікою.

У реперфузійному центрі кардіологічного відділення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вперше в області проведено унікальну операцію на серці – септальну абеляцію (закриття артерії патологічно зміненої перетинки серця). Операцію проведено малоінвазивним методом відповідно до провідних сучасних методик.

Житомирський інститут медсестринства реорганізовано в комунальний вищий навчальний заклад нового типу «Житомирський медичний інститут».

У ЦМЛ №2 м. Житомира презентовано нове сучасне медичне обладнання для хірургічного відділення, яке було придбано за рахунок державної субвенції. На обладнання витрачено 9,3 млн грн.

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського відкрито оновлений блок інтенсивної терапії відділення нефрології. На ремонт блоку та придбання обладнання і меблів витрачено майже 550 тис. грн, з яких 250 тис. грн – це кошти обласного бюджету, решту суми надали спонсори. У блоці інтенсивної терапії, яких розрахований на 6 ліжок, лікуватимуться пацієнти з патологією нирок.

Відкрито приймально-діагностичне відділення Ємільчинської ЦРЛ та Рихальську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини.

 

2018 рік

Створено 2 АЗПСМ, з них 1 на базі ФАП, 1 за рахунок реорганізації міської лікарні, розташованої у смт Городниця Новоград-Волинського району.

Відкрито нову амбулаторію сімейного лікаря у м.Житомирі, вул. Старочуднівська 12/77. На реконструкцію приміщення під амбулаторію з міського бюджету було спрямовано 1,4 млн.грн. та субвенції з обласного бюджету у сумі 300 тис.грн.

Після реконструкції відкрито Центр первинної медико-санітарної допомоги у м. Бердичеві. На реконструкцію закладу спрямували 12,8 млн.грн. у співфінансуванні ДФРР, державної субвенції та коштів місцевого бюджету.

У с. Ліщин Житомирського району відкрито КНП «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» Станишівської сільської ради.

У Новоград-Волинському міськрайТМО після капітального ремонту відкрито кардіологічне відділення.

Відкрито відділення гемодіалізу у м. Овруч на 5 місць.

В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського:

відкрито неврологічне відділення на 21 ліжко з блоком інтенсивної терапії на 6 реанімаційних ліжок для надання допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу;

відкрито нову філію відділення гемодіалізу (3 млн грн – кошти обласного та міського бюджетів) на 10 діалізних місць, що дає змогу забезпечувати високоспеціалізованим лікуванням до 60 пацієнтів з м. Житомира та навколишніх районів.

Відкрито після проведеного ремонту хірургічне відділення №1 обласної дитячої клінічної лікарні.

В обласному перинатальному центрі відкрито реконструйоване пологове відділення з окремими пологовими залами. Закуплено сучасне обладнання, яке дозволяє відслідковувати стан плоду, розвиток пологової діяльності у жінок дистанційно, відразу у 6 пологових залах; зроблено комфортні умови для перебування породіль, оновлено технічний парк.

Відкрито найсучасніший Центр вертебрології та реабілітації, який дасть можливість учасникам АТО/ООС та інвалідам проходити відновлення та отримувати кваліфіковану медичну допомогу. Загальна вартість оновлення приміщень, а також придбання меблів і сучасного обладнання становила 55 млн грн.

На базі Центру вертебрології і реабілітації воїнів АТО запрацював Дім ветерана, де разом із медичною допомогою та реабілітаційними послугами, які надаватиме Центр вертебрології, захисники зможуть повернутися до мирного життя та емоційно розвантажитися.

 

2019 рік

У Романівській ЦРЛ відкрито нове пологове відділення на 12 ліжок, яке відповідає сучасним вимогам: є зали для сімейних пологів, у палатах – індивідуальні душові та туалети, можливе перебування в палаті всієї сім’ї.

В обласну клінічну лікарню ім. О.Ф.Гербачевського за кошти обласного бюджету закуплено нові сучасні УЗД-апарати.

22 автомобілі «Renault Duster» отримали лікарі Житомирщини, які працюють в селах.

Відкрито відділення комп’ютерної томографії у «Центральній районній лікарні» Житомирської районної ради.

Відкрито після капітального ремонту інфекційне відділення «Лікарні №1 м. Житомира».

У КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради після завершення реконструкції приміщень на базі відділення рентген-ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології відкрито нову операційну, де встановлено ангіографічну систему Infinix-I Sky INFX-8000C (виробництва Японії) нейро-кардіологічного спрямування, вартістю 25 360 000,00 грн.

На Житомирщину надійшли 4 автомобілі екстреної медичної допомоги за ініціативи Президента України Володимира Зеленського в якості допомоги від меценатів.

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського відкрито відділення анестезіології та інтенсивної терапії №2 та відділення інтенсивної терапії №2 для післяопераційних хворих.

У кабінет патології шийки матки КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» придбано сучасний радіохвильовий апарат «Opel ST-501»  для діагностики та лікування патологічних процесів шийки матки.

У Малинському ЦПМСД відкрито після ремонту денний стаціонар. Кошти було отримано завдяки медичній реформі, що надійшли від НСЗУ.

У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги»  Тетерівської сільської ради відкрито кабінет для скринінгового обстеження жіночого населення з метою ранньої діагностики пухлинних захворювань молочної залози, первинного відбору хворих з групи ризику, контролю розвитку хвороби і ефективності лікування. За рахунок коштів місцевого бюджету закуплено термограф контактний цифровий.

У КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» обласної ради запрацювала сучасна єдина оперативно-диспетчерська служба. У диспетчерській облаштовано 15 робочих місць, які повністю автоматизовані.

 

2020 рік

33 амбулаторії загальної практики – сімейної медицини отримали автомобілі (вартість 7,8 млн грн.).

Побудовано та введено в експлуатацію 6 амбулаторій для сімейних лікарів у наступних населених пунктах області: с. Дубрівка Дубрівської сільської ОТГ; с. Підлуби  Ємільчинської селищної ОТГ; с. Білилівка  Ружинської селищної ОТГ; с. Квітневе Квітневої сільської ОТГ; с. Високе Високівської сільської ОТГ; с. Водотиї Брусилівської селищної ОТГ.

У КНП «Новоград-Волинське міськрай ТМО» придбано сучасне медичне дороговартісне обладнання: ультразвукову систему Affiniti 70 (виробник США) на суму 2 180 500 грн., авторефкератометр HRK-7000A у кабінет дитячого лікаря-офтальмолога  вартістю 184 899 грн. За рахунок коштів обласного бюджету закуплено комплект обладнання для артроскопії в травматологічне відділення, його вартість – 1 280 000 грн, з яких 415 000 – кошти з міського бюджету.

Після капітального ремонту відкрито дитяче відділення в Олевській центральній лікарні.

В лабораторії обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського відкрито відділ ПЛР-діагностики.

Дитяча лікарня імені В. Й. Башека отримала сучасне медичне обладнання (апарат ШВЛ, 4-х канальний коагулометр та монітор пацієнта з комплектуючими) на загальну суму 460 тис. грн.

Після капітального ремонту відкрито дитяче відділення Овруцької міської лікарні.

17 службових автомобілів марки Renault Duster передано для медичних працівників, що працюють у сільській місцевості.

У КНП «Баранівська ЦРЛ» встановлено та введено в експлуатацію новий наркозно-дихальний апарат WATO EX35 загальною вартістю 797 525 грн.

Лікарня №1 міста Житомира отримала надсучасний апарат штучної вентиляції легень для новонароджених та дітей Leoni plus (виробництва Німеччини).

У с. Перлявка Тетерівської об’єднаної громади відкрито цілодобовий пункт базування швидкої допомоги, який забезпечено найнеобхіднішим обладнанням, виробами медичного призначення, медикаментами.

КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради придбано 10 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги, 5 з яких розподілені між районами Житомирської області – по одному автомобілю в м. Овруч, м. Радомишль та Житомирський район, ще 2 – у м. Житомир.

Після завершення ремонту в Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні відкрито онкогематологічне відділення. На ремонтні роботи було спрямовано 850 тис. грн. з обласного бюджету та 30 тис. грн. від БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя».

У Малинській міській лікарні за кошти місцевих бюджетів придбано новий апарат ШВЛ-Hamilton C1 швейцарського виробництва.

КНП «Романівська лікарня» Романівської селищної ради придбала за кошти, отримані від НЗСУ за програмою медичних гарантій, апарат ШВЛ вартістю 426 тис. грн.

10 нових спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги отримано для КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради. Автомобілі «Сітроєн» класу В закуплено за кошти, що надійшли від Національної служби здоров’я України та спрямовані на запобігання виникненню, поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемії гострої респіраторної хвороби Cоvid-19.

 

2021 рік

У рамках реалізації Національної програми «Велике будівництво», ініційованої у 2020 році Президентом України Володимиром Зеленським, на Житомирщині побудовано/реконструйовано ряд соціально важливих об’єктів, серед яких і амбулаторії сільської медицини.

Так, у с. Семенівка Бердичівського району здано в експулуатацію амбулаторію на 1-2 лікарі з житлом. Дві сучасні сільські амбулаторії побудовано і відкрито в Першотравневому Гладковицької громади та Покалеві Овруцької громади.

Завершено будівельні роботи у 50 амбулаторіях, що розташовані у сільських громадах. 50 амбулаторій, що вже запрацювали в першому кварталі 2021 року, оснащені сучасними меблями та необхідним обладнанням, зокрема й телемедичним. До кінця року запрацюють загалом 200 амбулаторій.

У с. Високій Печі відкрито сучасний стоматологічний кабінет, оснащений сучасним обладнанням, з якісним ремонтом.

Мамографічну систему вартістю 9 мільйонів гривень придбано за бюджетні кошти та встановлено у приміщенні Житомирської поліклініки № 1.

У КНП «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради відкрито сучасну ПЛР-лабораторію.

Романівська лікарня придбала новий автомобіль «Chery Tiggo» за власні кошти закладу, отримані за пакетами програми медичних гарантій від НСЗУ.

Представникам лікарських амбулаторій Тетерівської громади вручили сучасні телемедичні комплекси.

Відкрито реконструйоване відділення нефрології з ліжками інтенсивної терапії комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

У КНП «Чуднівська лікарня» відкрили кисневу станцію, що дасть можливість закладу самостійно виробляти кисень для хворих на коронавірус. Загальна вартість обладнання – 1 161 882,67 грн, з яких 500 тис. грн – кошти обласного бюджету.

11 сучасних спеціалізованих автомобілів Citroën класу «С» поповнили автопарк комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

У Попільнянській лікарні запрацювала нова цифрова рентгенівська установка, яку закупили за кошти обласного бюджету.

У місті Новоград-Волинський відбулося відкриття першого із семи сучасних приймальних відділень, які планується побудувати в області у рамках Програми Президента «Велике будівництво».

У рамках реалізації в Житомирській області програми Президента «Велике будівництво» у місті Бердичів та Коростишівській центральній районній лікарні ім. Д.І. Потєхіна та КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Новогуйвинської селищної ради відкрили відділення екстреної медичної допомоги.

В обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського вперше на Житомирщині було проведено операцію з пересадки нирки.

Після 10 місяців реконструкції частини приміщень першого поверху приймального відділення КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради запрацювало нове відділення екстреної медичної допомоги (ЕМД).

Ще 45 сучасних автомобілів «швидкої допомоги» поповнили автопарк комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради. 20 спеціалізованих автомобілів «швидкої допомоги» класу В Сітроєн-Джампер придбані підприємством за кошти Національної служби здоров’я України для бригад екстреної медичної допомоги Бердичівського, Житомирського, Коростенського та Новоград-Волинського районів області.

У Бердичівському обласному госпіталі ветеранів війни проведено першу унікальну операцію: лапароскопічне видалення кісти нирки 46-літньому пацієнту, учаснику АТО.

У КП «Лікарня №1» запрацювала оновлена клініко-діагностична лабораторія.

 

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА.