photo 2021 07 29 09 47 12Депутати підтримали проєкт рішення щодо доцільності здійснити державно-приватне партнерства у формі концесії щодо об’єкта КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради. 

Дане рішення передбачає утворення комісії  з питань організації та проведення концесійного конкурсу щодо об’єкта КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради для придбання лінійного прискорювача.

Нагадаємо, що 29 березня питання придбання лінійного прискорювача для Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради розглянули на засіданні робочої групи. Спільне розпорядження про її утворення 25 березня підписав голова обласної ради Володимир Федоренко та голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

Потім дане питання пройшло усі комісії у ході підготовки до 5-ї сесії обласної ради. На засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Ігор Сабадаш, директор  КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» доповідав: «Оновлення КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» у формі концесії. Доповідав голова комунального закладу Ігор Сабадаш: «Питання лінійного прискорювача давно вже підіймати серед громадськості та депутатів. Як відомо, 60 % хворих на онкологічні хвороби потребують променеву терапію, наразі є гама апарати, але не всі діагнози можуть лікуватись гама променями. Лінійний прискорювач це сучасні методи лікування та сучасний апарат. Ми вже підготували бункер під лінійний прискорювач, засідали багато раз робочі групи де детально розглядали різні варіанти. Один із варіантів це державно-приватного партнерства у формі концесії. До обласної ради надійшла пропозиція щодо даного партнерства. Якщо зараз підтримується даний проєкт рішення, то буде створена конкурсна комісія, яка і визначить подальшого переможця, а затвердить його сесія. Від інвесторів ми отримали пропозицію з розрахунками де будуть інвестовані солідні суми коштів. Загальна сума інвестицій заплановано у сумі 13 970 млн євро».

59 «за» дане рішення.