photo5355332569366901464Захід проходить в онлайн-форматі та триватиме три дні з 15 по 17 червня 2021 року.

В рамках своєї моніторингової діяльності щодо дотримання Європейської хартії про місцеве самоврядування Конгрес прийматиме моніторингові звіти щодо Вірменії, Азербайджану та Болгарії. У зв'язку з цим Конгрес також розгляне «Повторювані питання на основі оцінок, отриманих в результаті моніторингу Конгресом Європейської хартії місцевого самоврядування та місій спостереження за виборами (контрольний період 2017-2020)».

Конгрес обговорить ряд тематичних доповідей. Крім того, Палати Конгресу обговорюватимуть відновлення після COVID-19.

15 червня сесія розпочалась із пленарного засідання Конгресу, на якому представники мали змогу поспілкуватися з Президентом Конгресу Ліндертом Вербеком.

Також до події долучилася Марія Пейчинович-Бурич, Генеральний секретар Ради Європи, яка з радістю відповіла на всі запитання делегатів.

Зокрема, пані Марія наголосила на важливості ратифікації Стамбульської конвенції в контексті забезпечення гендерної рівності та боротьби з домашнім насиллям, що суттєво зросло під час пандемії.

В рамках сесії пройшло засідання Палати місцевих влад, під час якого відбувся діалог членів Конгресу з представниками влади Вірменії щодо виконання країною своїх зобов’язань у межах Європейської хартії місцевого самоврядування.

Сьогодні, 16 червня, ранок для представників Конгресу розпочався з обговорення ролі регіонів у забезпеченні орієнтованої на громадянина реакції на COVID-19 та відновлення після кризи.

Участь у другій частині 40-ї сесії Конгресу місцевих і регіональних влад бере голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, який входить до складу заступників представників України в Палаті регіонів Конгресу та є членом Комітету поточних справ.

Склад делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021-2026 роки було затверджено Указом Президента України №54/2021 від 10 лютого 2021 року.