DSC08065Автопарк КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради поповнили 45 нових спеціалізованих авто. 

Участь у представленні та розподілу транспорту взяв голова обласної ради Володимир Федоренко, голова ОДА Віталій Бунечко, народні депутати України Тетяна Циба, Арсеній Пушкаренко, Богдан Кицак, Сергій Кузьміних, Дмитро Костюк та депутат Житомирської міської ради Віктор Євдокимов.

Так, згідно з всеукраїнським розподілом, Житомирщина отримала 34 автомобілі класу В. Це стандартні лінійні «швидкі», найпоширеніші у використанні.

Ще 11 автомобілів – класу С. Це так звані реанімобілі, особливо потрібні в час пандемії COVID-19. Транспортні засоби передали бригадам, які надають допомогу хворим на коронавірус у Житомирі, Бердичеві, Новограді-Волинському та Коростені.

«Це вкрай важлива подія, яка демонструє увагу держави до проблем в регіонах. Нові машини допоможуть обслуговувати жителів області швидше та якісніше. У разі критичної ситуації, наші медики оснащені сучасною та надійною технікою. А це - життя і здоров’я наших громадян!», - підкреслив Володимир Федоренко.

Вартість одного спеціалізованого автомобіля швидкої допомоги понад 2 мільйони гривень. Транспорт був придбаний за кошти Національної служби здоров’я України та Державного бюджету України. Комплектація обладнання уперше здійснена за стандартом Євросоюзу.

Карети «швидкої» забезпечені усім необхідним для надання невідкладної допомоги – кардіографом, дефібрилятором, пульсоксиметром, інфузоматом.

Крім того, машини забезпечені кисневими балонами, це дозволяє транспортувати хворих на COVID-19 жителів області. У авто класу В – портативні ШВЛ, а салони  автомобілів класу С оснащені стаціонарними апаратами ШВЛ та іншим обладнанням для проведення реанімаційних заходів. Особливо такі реанімобілі актуальні, коли важкого ковідного хворого потрібно перевезти в Житомир із району і йому потрібна безперебійна та постійна подача кисню.

Довідково.

У 2021 році КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради за кошти Національної служби здоров’я України було придбано 20 спеціалізованих автомобілів «швидка допомога» класу В Сітроєн-Джампер.

Ще 11 спеціалізованих автомобілів «швидка допомога» класу С (реанімобіль) надійшли до підприємства закуплені за кошти Державного бюджету України на 2020 рік.

Також за кошти Державного бюджету України на 2020 рік було закуплено 14 спеціалізованих автомобілів «швидка допомога» класу В.

У 2020 році за кошти Національної служби здоров’я України КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради було придбано 20 спеціалізованих автомобілів «швидка допомога» класу В Сітроєн-Джампер.

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065

DSC08065