DSC07997У Всесвітній день донора крові голова обласної ради Володимир Федоренко долучився до добровільної здачі крові у Житомирському обласному центрі крові.

«Став донором і закликаю всіх приєднатись до цієї ініціативи. Кожні кілька секунд хтось потребує переливання крові або її компонентів. В Україні йде війна, щодня на дорогах трапляється понад 500 аварій, та й від хвороб ніхто не застрахований... Тому вкрай важливо, щоб наш банк крові був забезпечений на 100 %. Потреба в переливанні виникає у людей будь-якого віку, статі і походження. І саме ця добровільна пожертва рятує мільйони життів щороку», - зазначив Володимир Федоренко.

Крім того, в рамках візиту, голова обласної ради ознайомився із матеріально-технічною базою підприємства. Зокрема, головний лікар центру крові Анатолій Чургієв показав приміщення, де зберігається плазма та лабораторію, де за допомогою спеціального сучасного обладнання проводяться аналізи крові.

Житомирський обласний центр крові і його філії до пандемії за рік приймали більше 14 тисяч донорів. Через коронавірус запаси крові суттєво знизилися, а потреба в ній залишилася такою ж високою. А тому, стати донором сьогодні вкрай актуально.

Станом на 14.00 добровільно здати кров до центру крові звернулось вже біля 50 осіб. За словами медиків, ця процедура є абсолютно безпечною та, навіть, корисною для організму.

А найголовніше, що всього година часу, який ви витратите на здачу крові може допомогти трьом людям.

Також це можливість обстежити свій організм. Адже перед тим, як взяти кров, проводиться медичний огляд, а кров ретельно перевіряється.

За статистикою, більшість людей стають донорами крові лише раз у житті, однак на Житомирщині проживає понад 2 тисячі Почесних донорів України.

Довідково.

Донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених МОЗ України.

Комунальне некомерційне підприємство «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради заготовляє цільну кров, плазму і тромбоцитну масу.

Приймає донорів з реєстрацією Житомирської області.

Для кроводачі донорам потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.

Обмеження по вазі донора - 50 кг.

DSC07883

DSC07883

DSC07883

DSC07883

DSC07883

DSC07883

DSC07883

DSC07883