1Комунальний заклад «Житомирський академічний обласний театр ляльок» є одним з центрів духовного та культурного розвитку підростаючого покоління нашої області, розташований в історичному центрі міста Житомира в пішохідній зоні. 

Наступного року виповниться 70 років, як театру було присвоєно статус обласного, а взагалі його історія сягає ще 1934-1935 років.

Більше 40 вистав у своєму доробку має Житомирський академічний обласний театр ляльок. У репертуарі поставлені вистави за найкращими творами української та зарубіжної класики.

Тут  дитина навчиться розрізняти добро і зло, берегти природу і навколишній світ, цілеспрямованості.

У 2020 році відбулися прем’єри вистав «Легенда про Житомира» та «Троє поросят». Поновлено дві новорічні вистави «У зими є свят багато» та «Снігова королева».

В березні 2020 року директору-художньому керівнику Мисечку Сергію Леонідовичу присвоєно Почесне Звання «Заслужений діяч мистецтв України».

Колектив працює, готує нові постановки. Скоро планується випуск нової прем’єри «Хамлет» за мотивами У. Шекспіра. З нагоди 30-ї річниці незалежності України активно розпочато роботу над виставою за п’єсою українського письменника, драматурга Марка Кропивницького «По щучому велінню».

У 2022 році заплановано провести ІV Міжнародний фестиваль «Світ Ляльок». Перспективи розвитку на майбутнє надалі: активно приймати участь у Міжнародних фестивалях, обмінюватися досвідом з колективами лялькових театрів. Театр планує й надалі розвивати свій творчий потенціал та дивувати свого глядача новими виставами.

Актори театру - заслужені артисти України, актори вищої і першої категорії.

Інформація про Комунальний заклад «Житомирський академічний обласний театр ляльок»:

Поштова адреса: 10014, м. Житомир, вул. Михайлівська, 7

Телефон-факс: (0412) 47-42-24

Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Керівник: Мисечко Сергій Леонідович