DSC02828Проведення капітального ремонту мосту через річку Случ на дорозі державного значення Васьковичі-Шепетівка та ситуацію, що склалась із дорогою у селі Чижівка, обговорили на онлайн-нараді, яку ініціював голова обласної ради Володимир Федоренко.

Участь у нараді взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Олександр Паламарчук, начальник управління Управління юридичної та кадрової роботи Анатолій Репіков, заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Федько, голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації В’ячеслав Авраменко, заступник голови Чижівської громади Наталія Даниленко, заступник начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області Володимир Шевців, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Геннадій Гидулян, голова представництва «МАСТ-БУД СП.з.о.о.» та депутати обласної ради Віктор Мельник і Олександр Ющенко.

Як зазначив голова обласної ради Володимир Федоренко, у Києві він особисто спілкувався з Головою Державного агентства автомобільних доріг України Олександром Кубраковим, який запевнив, що проблему із затримкою фінансування вирішено.

Представник підрядної організації розповів, що роботи на мосту із 22 лютого відновлено. Транспорт через міст у селі Чижівка обіцяють пустити вже у травні, а у червні - завершити косметичний ремонт та здати об’єкт в експлуатацію.

Втім саме ці три місяці стануть для і так вже зруйнованої дороги громади фатальними, зазначив голова облради.

«Наразі не має сенсу з’ясовувати, чому при розробці проєкту капремонту об’їзну дорогу передбачили відстанню у понад 100 км. Звичайно, весь транзитний транспорт поїхав через село, адже на іншій об’їзній у 3 км встановлені відповідні обмежувальні знаки. Ситуація нестандартна і рішення має бути відповідне», - сказав Володимир Федоренко.

Розбита дорога, вибоїни на якій за словами керівництва Чижівської громади місцями понад пів метра заввишки, наразі не лише проблема Чижівки, а й 35% Новоград-Волинського району, жителі якого не можуть потрапити в адміністративний центр.

Поспілкувавшись, учасники онлайн-наради дійшли консенсусу, що єдиний реальний варіант на сьогодні - встановити цілодобовий пост Нацполіції, щоб не пускати великогабаритний транспорт, а транспорт комунальних та державних підприємств, як виключення, пустити по об’їзній у 3 км.

Наразі запропоноване вирішення проблеми на узгодженні в Нацполіції Житомирщини.

DSC02822

DSC02822

DSC02822

DSC02822

DSC02822

DSC02822

DSC02822