DSC07910Голова обласної ради Володимир Федоренко продовжує знайомство із новоутвореними громадами Житомирщини. 16 лютого голова облради здійснив робочі поїздки до Старосілецької, Харитонівської та Коростишівської громад, а також відвідав комунальне підприємство «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради.

«Успішні громади - успішний регіон. Тому ми маємо працювати як єдиний злагоджений механізм. В області йде активна робота над створенням інвестиційного паспорта, який стане дорожньою мапою для компаній, які планують розпочати бізнес у нашому регіоні. І кожна громада має надати свої пропозиції: що готові запропонувати інвестору», - зазначив Володимир Федоренко.

У Старосілецькій громаді голова обласної ради обговорив із головою громади Олегом Куцаківським проблему, яка унеможливлює налагодити на її території інвестиційний клімат. За словами голови ТГ, Держгеокадастр без погодження громади роздає землі спільної власності, де є залежи граніту. Від даної ситуації страждає місцеве населення, адже через роздачу земель у них вже майже не залишилося пасовищ для худоби.

Володимир Федоренко зазначив, що буде піднімати це питання перед депутатським корпусом на березневій сесії. «Заслухаємо голову Держгеокадастру області і якщо така роздача земель не припиниться, клопотатимемо про звільнення з займаної посади», - сказав голова облради.

У Коростишеві Володимир Федоренко відвідав комунальний заклад обласної ради - «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизопульмонологічний санаторій «Лісова казка».

Директор санаторію Роман Українець показав територію, лікувально-діагностичний та спальні корпуси. Санаторій «Лісова казка» надавав медикаментозне лікування та реабілітацію пацієнтам фтизопульмонологічного профілю, кістково-суглобового туберкульозу, отоларингологічних захворювань та неспецифічних захворювань легень.

У лікувально-діагностичному корпусі розміщені єдина в області комунальна соляна кімната, лікувальні ванни, фізкабінети, кабінет лікувальної фізкультури, масажний, інгаляторій, стоматкабінет, лабораторія та кімната обладнана кисневими точками.

Територія санаторію займає площу у 8 га. Він знаходиться біля траси і оточений сосновим лісом.

Як зазначив Володимир Федоренко, база закладу потужна, але застаріла і потребує модернізації та значних грошових вливань. Фінансування НСЗУ «Лісова казка» не отримує. За словами голови облради, подальшу долю санаторію вирішуватимуть з депутатами.

Під час поїздки до Харитонівської громади Володимир Федоренко звернув увагу на неймовірні краєвиди та туристичну привабливість місцевості.

«Будемо допомагати громаді залучати інвестора. Попит буде», - сказав голова обласної ради.

Також під час зустрічі із головою громади Зінаїдою Зубенко, голова облради обговорив й інші інвестиційні можливості, адже на території громади є великі родовища піску.

Про інвестиційні проєкти говорив Володимир Федоренко і у Коростишівській громаді. У міській раді він зустрівся із головою громади Іваном Коханом, його командою, а також депутатом обласної ради Наталією Рибак.

Коростишівська громада має велике родовище граніту, на її території працює понад 750 переробних підприємств. Щодо туристичної складової, громаді є чим зацікавити туриста. Серед популярних об’єктів Коростишівський парк із гранітними скульптурами та таємничою купальнею графа Олізара, родина якого понад 300 років володіла Коростишевом, народний історичний музей, готельно-ресторанний комплекс «Чарівне озеро» і Коростишівський каньйон, який є туристичним магнітом всієї області.

Голова громади представив голові обласної ради вже розроблені власні інвестиційні проекти, на що Володимир Федоренко зазначив, що буде їх всебічно підтримувати.

DSC06933

DSC07297

DSC06990

DSC07297

DSC07297

DSC07297

DSC07685

DSC07685

DSC07297

DSC07297

DSC07297

DSC07730

DSC07297

DSC07297

DSC07297