Володимир Ширма привітав особовий склад Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова з Днем Збройних сил України6 грудня заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма відвідав Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова та долучився до урочистостей з нагоди свята. Володимир Ширма привітав особовий склад навчального закладу з Днем Збройних сил України та відзначив військових Грамотами Житомирської обласної ради.

Також участь в урочистостях брали заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, начальник Управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації Анатолій Душко, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

Крім того, у День ЗСУ в Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова відбулося відкриття оновленої зали музею сучасної російсько-української війни.

З-поміж зібраних експонатів - фотографії, особисті речі випускників і військовослужбовців інституту, які віддали найдорожче - свої життя у боротьбі за Україну.

Нагадаємо, що курсанти, випускники та офіцери навчального закладу одними з перших пішли на оборону Києва з початком повномасштабного вторгнення окупантів і, на превеликий жаль, не всі повернулися живими.

Особливу увагу під час відкриття, на яке запросили рідних і близьких загиблих Героїв, приділили участі зведеного стрілецького батальйону інституту в обороні столиці. Саме поблизу селища Горенка загинули курсант Павло Трубій, лейтенант Владислав Селютін, та капітан Віталій Морозов.

Довідково.

Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова – це унікальний заклад вищої освіти, що готує високоінтелектуальних фахівців з експлуатації складних технічних систем, новітніх роботизованих комплексів озброєння, спеціалістів ІТ-технологій, які після закінчення навчання продовжують службу в структурах воєнної розвідки, радіоелектронної та інформаційної боротьби, кібербезпеки та захисту інформації.
Унікальність Житомирського військового інституту полягає в тому, що це єдиний в Україні багатопрофільний міжвидовий і міжвідомчий вищий військовий навчальний заклад, який займається підготовкою таких фахівців не лише для всіх видів Збройних Сил України (Сухопутних військ, Повітряних сил, Військово-морських сил, Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України), але й для інших міністерств та відомств, зокрема для Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Служби зовнішньої розвідки України, Державного космічного агентства України та інших.