Володимир Ширма провів робочу зустріч із головою Національної служби посередництва і примирення 16 лютого заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма провів робочу зустріч із головою Національної служби посередництва і примирення Дмитром Кухнюком та керівником відділення Національної служби посередництва і примирення в Житомирській області Сергієм Лісневським.

Під час зустрічі Дмитро Кухнюк акцентував на важливості поглиблення соціального діалогу в умовах сьогодення та у період повоєнного відновлення. Він також зазначив, що соціальний діалог є запорукою вступу України до ЄС, а також дієвим інструментом забезпечення стабільності стану соціально-трудових відносин. Дмитро Кухнюк проінформував й про те, що за сприяння НСПП розпочато роботу над новою редакцією проєкту Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

Присутні обговорили питання співпраці стосовно можливості проведення спільних заходів з метою поглиблення соціального діалогу та взаємодії між місцевою владою, організаціями роботодавців та профспілковими організаціями області.

Довідково. Національна служба посередництва і примирення (НСПП) — постійно діючий державний орган, створений Президентом України для сприяння врегулюванню колективних трудових суперечок (конфліктів).

До компетенції НСПП належить:

- реєстрація висунутих працівниками вимог та колективних трудових спорів (конфліктів);
- аналіз вимог, виявлення та узагальнення причин колективних трудових спорів (конфліктів), підготовка пропозицій для їх усунення;
-підготовка посередників та арбітрів, які спеціалізуються на вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів);
- формування списків арбітрів та посередників;
- перевірка, в разі необхідності, повноважень представників сторін колективного трудового спору (конфлікту);
- посередництво у вирішенні колективного трудового спору (конфлікту);
- залучення до участі в примирних процедурах народних депутатів України, представників державної влади, місцевого самоврядування.

Національна служба посередництва і примирення та її відділення проводять оцінку відповідності критеріям репрезентативності, підтвердження репрезентативності профспілок, їх організацій та об`єднань, організацій роботодавців та їх об`єднань для участі в колективних переговорах з укладення генеральної, галузевих (міжгалузевих), територіальних угод, обрання (делегування) представників до тристоронніх або двосторонніх органів соціального діалогу, участі в міжнародних заходах.