https://zt.gov.ua/2350020 лютого заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма з робочим візитом відвідав Житомирський обласний перинатальний центр, який є спеціалізованим лікувально-профілактичним закладом 3-го рівня надання акушерсько-гінекологічної і неонатологічної допомоги. Це медичний заклад комунальної власності Житомирської обласної ради.

Нагадаємо, що 1 березня 2022 року обласний перинатальний центр зазнав руйнувань унаслідок ракетного удару окупантів.

Як зазначила медична директорка обласного перинатального центру Олена Астрейко, війна з російським агресором внесла свої корективи в роботу закладу, однак він готовий працювати в умовах повітряних тривог та блекаутів. Крім того, сьогодні обласний перинатальний центр продовжує розширювати спектр медичних послуг.

Олена Астрейко ознайомила Володимира Ширму з роботою центру в умовах сьогодення та його матеріально-технічною базою. Володимир Ширма оглянув умови, в яких народжуються немовлята - пологові зали та сучасні операційні.

Зокрема, побував у відділенні оперативної гінекології та медицини плода. Це нове відділення, яке розпочало функціонувати у грудні 2023 року. Відділення оснащене сучасним обладнанням. Тут вже проведені перші операційні втручання.

За словами Олени Астрейко, відкриття цього відділення дає змогу надавати медичну допомогу в умовах стаціонару жінкам з безпліддям, гінекологічними захворюваннями, а також вагітним з важкими захворюваннями, звичним невиношуванням та іншими гінекологічними проблемами. Лікарі акушер-гінекологи можуть удосконалювати свої навички в області оперативної гінекології.

Також Володимир Ширма оглянув відремонтовані приміщення відділення патології вагітності, відділення сумісного перебування матері та дитини, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, відділення інтенсивної терапії новонароджених.

"Діти – це наше майбутнє. Мені дуже приємно, що в обласному перинатальному центрі створені усі належні умови, аби мами з новонародженими дітками отримували висококваліфіковану медичну допомогу, а також почували себе як вдома - комфортно та затишно", - зазначив Володимир Ширма, підсумовуючи візит.

У 2024 році обласному перинатальному центру виповнюється 20 років. За цей час в центрі проведено 63 000 пологів. Народилося 64 000 немовлят.