Звіт про повторне відстеження результативності  регуляторного акта – рішення обласної ради від 08.09.11 №266 “Про Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області”

 

Вид та назва регуляторного акта: рішення обласної ради від 08.09.11 №266 “Про Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області”.

Назва виконавця заходів з відстеження:відділ з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради.

Цілі прийняття акта:

- виокремлення в окремий регуляторний акт положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області;

- збільшення доходів обласного бюджету;

- ефективне та прозоре використання комунального майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

- врахування змін діючого законодавства у сфері оренди;

- врахування інтересів орендарів;

- забезпечення інтересів територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Строк виконання заходів: з 01.10.2013 по 10.11.2013.

Тип відстеження: повторне.

Методи одержання результатів відстеження:фактичні.

Кількісні та якісні значення показників результативності: надходження від оренди майна, за підсумками 2012 року, збільшились  порівняно з 2011 роком на 825,5тис.грн. (або на 10%). Всього площ, які передбачені для надання в оренду близько 70 тис.кв. м, з них: 24136 кв.м (або 35%) передано в комерційну оренду, 32730 кв.м (або 47%) бюджетним організаціям,  2071 (або 3%) орендується громадськими організаціями, решта площ пропонуються до передачі в оренду. Середньомісячні надходження за оренду майна у 2012 році становили  766,7 тис. грн., в тому числі від комерційної оренди 682,1 тис. грн. (або 94%). Кількість договорів оренди нерухомого майна зросла на 5 та складає на даний час 420 договорів.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акту та ступеня досягнення визначених цілей: запровадження цього регуляторного акта в цілому забезпечило досягнення цілей, які були поставлені та позитивно вплинуло на господарське середовище.

Заступник голови обласної ради                                                      М.А. Чигир