Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта – рішення обласної ради від 22.11.12 №675 “Про затвердження Порядку надання орендарю згоди обласної ради на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад області”

Вид та назва регуляторного акта: рішення обласної ради від 22.11.12 №675 “Про затвердження Порядку надання орендарю згоди обласної ради на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад  області”.

Назва виконавця заходів з відстеження: відділ з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради.

Цілі прийняття акта:

  • виокремлення в окремий регуляторний акт порядку погодження проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованих приміщень спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;
  • зменшення регуляторного навантаження на суб’єктів, які мають намір здійснювати невід’ємні поліпшення орендованого майна спільної власності територіальних громад області;
  • врахування вимог діючого законодавства у сфері оренди та приватизації;
  • врахування інтересів орендарів;
  • забезпечення інтересів територіальних громад сіл, селищ, міст області;
  • конкретизація інших процедур, пов’язаних із отриманням орендарями дозволу на здійснення невід’ємних поліпшень майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Строк виконання заходів: з 01.10.13 по 10.11.13.

Тип відстеження: повторне.

Методи одержання результатів відстеження: фактичні.

Кількісні та якісні значення показників результативності: до обласної ради протягом 2013 року надійшло 1 звернення  від орендаря на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна. Однак, питання було знято з розгляду у зв’язку з пропозицією орендаря достроково припинити договір оренди.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей: враховуючи те, що обласною радою протягом 2013 року не приймалися рішення щодо надання орендарям згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна, неможливо оцінити результати реалізації регуляторного акта.

Заступник голови обласної ради                                                      М.А. Чигир