Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта – рішення обласної ради від 22.11.12 №675 “Про затвердження Порядку надання орендарю згоди обласної ради на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад області”

 Вид та назва регуляторного акта: рішення обласної ради від 22.11.12 №675 “Про затвердження Порядку надання орендарю згоди обласної ради на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад  області”.

Назва виконавця заходів з відстеження:  управління майном виконавчого апарату обласної ради.

Цілі прийняття акта:

  • виокремлення в окремий регуляторний акт порядку погодження проведення орендарями невід’ємних поліпшень орендованого майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад області;
  • зменшення регуляторного навантаження на суб’єктів, які мають намір здійснювати невід’ємні поліпшення орендованого майна спільної власності територіальних громад області;
  • врахування вимог діючого законодавства у сфері оренди та приватизації;
  • врахування інтересів орендарів;
  • забезпечення інтересів територіальних громад сіл, селищ, міст області;
  • конкретизація інших процедур, пов’язаних із отриманням орендарями дозволу на здійснення невід’ємних поліпшень майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Строк виконання заходів: з 01.10.19 по 15.11.19.

Тип відстеження: періодичне.

Методи одержання результатів відстеження: фактичні.

Кількісні та якісні значення показників результативності: в обласну раду протягом 2016-2018 років надійшло одне звернення  від орендаря на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна з повним пакетом докуметів. Рішенням обласної ради від 21.12.2017 №913 «Про надання згоди ФОП Парфентієву Ю.О. на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна» було надано згоду ФОП Парфентієву Ю.О. на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна загальною площею 106,0 кв. м, що перебуває на балансі комунального закладу “Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти” Житомирської обласної ради та знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Михайлівська, 15, на граничну суму 821,73076 тис. грн. з ПДВ, що становить 80,4 % від ринкової вартості майна, за яким воно було передано в оренду.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей: так як процедура  надання  орендарю  згоди обласної ради на здійснення невід'ємних поліпшень орендованого  майна була дотримана на всіх її етапах, можна вважати, що цілі прийняття регуляторного акта досягнуті. Однак, необхідно зауважити, що в обласну раду не надходили письмові повідомлення про завершення робіт, тому оцінити результати реалізації визначених цілей у повному обсязі немає можливості.

Заступник голови обласної ради                                                      М.О. Вілівчук