В деокупованих селах Народицької громади поліцейські документують сліди обстрілів та мародерства окупантів В деокупованих селах Народицької громади Житомирщини наслідки обстрілів мирних сіл, руйнування інфраструктури і приватних обійсть, словесні та речові свідчення вчинених злочинів ретельно документально фіксують слідчі Головного управління Нацполіції Житомирщини та Коростенського райуправління. Така робота проводиться спільно з фахівцями вибухотехнічної служби ГУНП, працівниками УСБУ і прокуратури, - інформує ГУНП області.

 Слідчі поліції працюють і на згарищах, які до 24 лютого були затишними садибами або батьківськими будинками жителів інших регіонів, зокрема столиці. У с. Новій Радчі, ймовірно, навмисно спалені окупантами окремі хати, у с. Давидках – вогнем зруйновані цілі вулиці.

У слідчих протоколах і на носіях технічних засобів фото- і відеофіксації відображаються пошкодження у селах будівель магазинів, приміщень сільської школи і зв’язку. Усередині них, а також у вцілілих приватних будинках також побували окупанти, які, вочевидь, шукали харчі, «трофеї» з України або просто розваг.

Деталі за посиланням: https://bit.ly/38S0bL7