photo1639564372 9Затвердили обласну Програму «Здоров’я населення Житомирщини» на 2022 рік  депутати під час засідання сесії, рішення підтримали 60 депутатів.

 

 

Відповідно до Програми головними розпорядниками бюджетних коштів є Департамент охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації та Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації.

Кошти обласного бюджету спрямовуються на реалізацію заходів Програми, а саме:

- надання фінансової підтримки комунальним некомерційним підприємствам, які не будуть долучені до Програми медичних гарантій;   

- надання фінансової підтримки комунальним некомерційним підприємствам, які  будуть долучені до Програми медичних гарантій;

- надання фінансової підтримки комунальним закладам;

- надання фінансової підтримки комунальним закладам та комунальним некомерційним підприємствам на оплату комунальних послуг та енергоносіїв тощо.

За розрахунками Міністерства фінансів України на 2022 рік обласному бюджету передбачені кошти субвенції в сумі 70 033,7 тис. грн. У загальному обсязі субвенції з  державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я цільові видатки для придбання лікувального харчування дітей віком від 0 до 3-х років, хворих на фенілкетонурію складають 1 784,9 тис,грн.

Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, як головному розпоряднику бюджетних коштів, на оплату видатків за використання енергоносіїв підпорядкованими медичними закладами за рахунок додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я спрямовується 94586,0 тис, грн.

Загальна сума видатків на галузь охорони здоров’я з врахуванням трансфертів становить 192675,8 тис. грн, у тому числі кошти обласного бюджету – 28056,1 тис.грн, кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я - 70033,7 тис.грн, кошти дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я - 94586,0 тис.грн. Недостатність коштів субвенції на галузь становить 15375,0 тис.грн.

 

photo1639564378 1

photo1639643589