1 4У Житомирі 21 листопада відзначили День Гідності та Свободи та вшанували пам'ять Героїв, які виборювали свободу України і віддали свої життя за краще майбутнє рідного народу.

 

 

Участь у заході взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма, заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський, депутати обласної та міської рад, представники громадськості, духовенство, учасники АТО/ООС та Революції Гідності. Присутні поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Усі присутні спільно виконали Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні і загиблих на сході країни бійців.

«21 листопада - дата вшанування трагічних подій в історії сучасної України, які змінили життя українців. Україна пережила та переживає важкі сторінки історії. Ми втратили чимало синів і дочок під час Революції Гідності. І на жаль, цим не закінчилося, ми продовжуємо ховати наших славетних захисників та захисниць, що поклали своє життя у боротьбі з російським агресором.... Ми не маємо права забути! І головне, що тут,  разом, заради пам'яті  про їх подвиг ми маємо  збудувати ту країну, про яку вони мріяли та за яку віддали своє життя. Слава Україні, Героям Слава!», - зазначив заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

Довідково: указом Президента України від 13 листопада 2014 року встановлено, що 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

1 3

1 3

1 3

1 3

1 3

1 3

1 3

1 3

1 3

1 3